• Compartir

En Peyu convida a sortir de la capital

1 de desembre de 2023

A l’acabar les representacions de L’il·lusionista al Teatre Borràs o al Coliseum de Barcelona, en Peyu sortia a fer-se fotos amb els espectadors. I aprofitava per fer la seva petita enquesta sobre la seva procedència: “I veia que eren de tot Catalunya”. Si és així, per què no proposar-los d’anar a Osona en lloc d’anar a Barcelona? “O sigui, que la gent faci el mateix, però que vingui a fer-ho a la comarca”, explica l’humorista i actor.

D’aquí neix la seva última bogeria, que pren forma en el lema “Fora de Barcelona!” i que presentava dimarts al quarter general de la seva productora, El Corral, situat a una masia de Gurb. La nova bogeria d’un Peyu en estat de gràcia, amb premi Ondas a la butxaca, és fer temporada estable de L’il·lusionista a l’Auditori-Teatre de Calldetenes. El mateix lloc on va estrenar el muntatge ara fa dos anys. Serà durant tots els caps de setmana de gener i febrer, dissabtes i diumenges, i amb un acord amb Osona Turisme que permet escampar els beneficis a allotjaments, restauració i altres activitats, incloses les visites al MEV Museu d’Art Medieval, l’Esquerda o la Fundació Miquel Martí i Pol. “Si vas a Barcelona, això t’ho gastes en aparcaments, no es queden ni a Barcelona.” Forma part de la manera que té l’osonenc d’entendre l’activisme dels artistes: “Els que estem en aquest sector, tenim una certa responsabilitat en fer política a la nostra manera”, explica.

En la presentació del projecte l’acompanyaven l’alcalde de Calldetenes, Miquel Riera; el president d’Osona Turisme i alcalde de Tavertet, Albert Prado, i el director de la revista Descobrir, Joan Morales, que presentava un número especial que han dedicat a Osona. En Peyu voldria que la seva experiència animés altres figures del món de l’espectacle a seguir l’exemple “i que en altres comarques passi el mateix”.

Cent per cent osonenc, en les produccions

En Peyu ha estrenat tots els seus espectacles teatrals al Cirvianum de Torelló o a l’Auditori-Teatre de Calldetenes, escenaris que ha fet servir per preparar-los. Fer acostar el públic a Osona per veure’l no és cap novetat: cada setmana grava a Gurb els programes d’El búnquer. I precisament això li fa pensar que encara hi ha un públic potencial per a L’il·lusionista, malgrat que ja siguin més de 25.000 els espectadors que l’han vist al Borràs o al Coliseum de Barcelona. “Hi ha gent que és fan del que fem nosaltres i que ve al programa de ràdio però que no ens ha vist encara al teatre.” Això, a banda de la gira d’El búnquer, també per teatres, que va començar al setembre a Vic.

  • Compartir