En marxa els pessebres vivents de Sant Fost i Martorelles
  • Compartir

En marxa els pessebres vivents de Sant Fost i Martorelles

15 de desembre de 2023

Sant Fost i Martorelles posen en marxa aquests dies les representacions dels dos pessebres vivents més grans del Vallès Oriental, amb unes 200 persones que treballen en el muntatge i la representació.

Uns pastorets en el pessebre vivent de Sant Fost de l’any passat/Julián Vázquez

A Sant Fost, el pessebre arriba a la 57a edició amb la participació d’unes 120 persones. És el més antic de la comarca i es va estrenar diumenge passat al bosc del Turó de Can Teyà, al final del carrer Sant Jaume. Farà vuit sessions fins el dia 7 de gener.

El que es coneix des de fa temps com el pessebre dels efectes especials, té un recorregut d’uns 60 minuts i inclou una trentena d’espais escenificats, des de l’anunciació de l’arcàngel Gabriel fins el treball de Jesucrist a la fusteria de Sant Josep.

Una de les escenes nove és “El somni de Sant Josep”, amb format de 360 graus.

Els preparatius del pessebre vivent de Martorelles als Pins d’en Rabassa/Griselda Escrigas

“Ve gent de molts llocs de Catalunya que fa més d’una hora de camí i això és un orgull i una satisfacció”, explica Núria Illana, membre de l’organització. Enguany esperen vendre unes 5.000 entrades.

A Martorelles, el pessebre vivent s’estrena aquest diumenge també en un bosc, el dels Pins d’en Rabassa.

El palau del rei Herodes en el pessebre vivent de Martorelles de l’any 2021, amb els actors i actrius encara amb mascareta/Julián Vázquez

Les Joventuts Sardanistes estrenaran la 46a. edició del pessebre que té un total de 40 escenes amb la col·laboració d’unes 70 persones, entre actors i tècnics.

El pessebre de Martorelles es podrà visitar fins el dia 1 de gener.

La representació del pessebre vivent de la Torreta de l’any passat/Griselda Escrigas

Al Vallès Oriental es fan altres pessebres vivents de més curta durada, com el de la Torreta, a la Roca, el de Corró d’Avall, el de Palautordera o el de l’Esplai Xivarri, de Mollet.

  • Compartir