• Compartir

En caravana per l’oest dels EUA

Arnau Sañé
4 de setembre de 2018

Els Estats Units és un país immens, o sigui que si vols anar a veure què hi ha t’hauràs de centrar en una zona concreta. En aquest cas, ens n’anem a la costa oest, començant per l’estat de Califòrnia i fent una visita als que té al voltant. Si t’agrada la natura, vols anar a un país ric on no et falti de res, i vols descobrir alguna de les ciutats més emblemàtiques del món, la costa oest dels Estats Units et va just a la mida.

Una bona manera de recórrer el territori és fer-ho amb caravana. Hi ha diverses empreses que ofereixen lloguer d’autocaravanes a un preu raonable, però el que potser no és tan raonable per a nosaltres són les mides. Pots llogar autocaravanes de fins a nou metres de llarg per gairebé dos d’ample, i no necessites cap carnet de conduir especial, a banda del permís internacional. És cert que pot semblar una bogeria llogar una casa amb rodes d’aquestes dimensions, però a Amèrica tenen força espai, i les infraestructures estan ben preparades per acollir vehicles molt més grans dels que ens podríem trobar a les nostres carreteres.

Si ets de ciutat, a aquesta zona dels Estats Units n’hi podràs trobar algunes de les més emblemàtiques del planeta. La primera és San Francisco, a Califòrnia. La ciutat té unes quantes visites obligades per a qualsevol que es vulgui fer una idea general de la metròpoli, i de passada fer unes quantes fotos dignes de les millors postals. El Golden Gate Bridge és el pont més conegut de la ciutat, i probablement un dels més famosos del món. Una caminada per la zona de Crissy Fields et permetrà gaudir d’unes vistes espectaculars del pont i la badia de San Francisco, amb la mítica presó d’Alcatraz situada ben bé al mig. El port també es mereix una passejada, si més no per veure el famós pier 39, un moll que s’ha convertit en una autèntica atracció turística. Per últim, també val la pena arribar fins a Lombard Street, un carrer en forma de zig-zag, que baixa envoltat de jardins fins a arribar al barri d’Embarcadero.

Una altra de les ciutats més famoses del món és Las Vegas. Situada a l’estat de Nevada, és com un immens oasi enmig de les terres àrides que l’envolten. Si visites la ciutat, és imprescindible recórrer una part de Las Vegas Strip, l’avinguda més famosa de la ciutat, i una de les més populars de tot el país. El carrer està ple d’hotels de luxe i casinos que ja són un espectacle només de veure’ls. Des d’hotels que emulen les piràmides d’Egipte, passant per una torre Eiffel en miniatura, fins a edificis que tenen muntanyes russes que passen pel seu interior. Las Vegas ha explotat l’arquitectura fins a l’extrem, i val la pena perdre almenys una tarda descobrint tot el que és capaç de construir l’ésser humà per al seu propi entreteniment.

No tot són ciutats, però, ni molt menys. Si ets un amant de la natura podràs gaudir d’autèntics espectacles, difícils de trobar enlloc més del món. Per exemple, és incomparable la sensació de passejar-se pels boscos amb els arbres més alts del món: les sequoies. Els llocs més famosos per veure’ls són Mariposa Grove, al parc nacional de Yosemite, i al Sequoia National Park, on hi trobem un dels exemplars més emblemàtics del país: el General Sherman. L’avinguda dels gegants és un tram conegut de la carretera US 101, que serpenteja entremig del bosc, envoltada d’arbres altíssims que gairebé impedeixen veure la llum del sol. És una molt bona alternativa si vols evitar les masses, i és un bon lloc per poder caminar entre aquests gegants de la natura. A prop de l’avinguda també hi ha algunes sequoies especialment grans, a les quals se’ls ha fet un forat per tal de poder passar-hi amb el cotxe per dintre. Si és un cotxe petit, cap problema, però amb una autocaravana és completament impossible. Tot i això, val la pena visitar algun d’aquests arbres mil·lenaris i tenir l’experiència de passar, ni que sigui a peu, pel mig d’un gegant de la natura.

Un dels parcs nacionals que no et pots perdre és Yellowstone, situat entre els estats de Wyoming, Montana i Idaho. En aquest parc nacional d’origen volcànic hi podrem trobar una perfecta combinació de la natura en totes les seves expressions. Muntanyes, rius, boscos, aigües termals i guèisers es converteixen en la llar d’una multitud d’animals. Des dels immensos bisons americans, fins a petits ocells que troben a Yellowstone un lloc ben acollidor per fer-hi vida. L’activitat volcànica és un dels principals atractius del parc. La zona volcànica de Yellowstone compta amb centenars de guèisers, però un dels més coneguts és l’Old Faithful, que expulsa aigua amb tanta força que pot arribar a superar els 70 metres d’alçada. A més, cada 90 minuts aproximadament es produeix una explosió, de manera que pots fer càlculs per no perdre’t el moment culminant.

Un altre dels espectacles de la natura únics al món és el Gran Canyó del Colorado, el més gran del món, i amb diferència. El Gran Canyó, d’uns dos quilòmetres de profunditat i uns 16 d’ample, divideix el parc nacional en dues zones ben diferenciades: El South Rim i el North Rim. La part sud del Canyó és la que rep més visites, està molt més ben comunicada i preparada per al turisme, però, per contra, també està molt més massificada, sobretot durant els mesos d’estiu. El cantó nord del canyó, en canvi, rep molt menys turisme. Està situat a unes cinc hores en cotxe des de l’extrem sud, i l’accés es més complicat. Si vols veure el canyó en un ambient molt més tranquil, i no et fa res passar unes quantes hores més al cotxe, potser és el lloc que més et convé.

Les coses per veure no s’acaben aquí ni de bon tros. Si vols sentir-te com si fossis dins una pel·lícula de l’oest, dirigeix-te al parc nacional de Monument Valley, prop de la frontera entre Arizona i Utah, i podràs caminar entre formacions rocoses espectaculars. Un dels pobles dels Estats Units que també et farà sentir com si fossis al llunyà oest és Jackson Hole, a l’estat de Wyoming. Si encara et queden forces, pots recórrer una part de la famosa ruta 66, que segur que no et decebrà. Hi ha tantes coses per fer a l’oest dels Estats Units que se’n podria escriure un llibre, però, de fet, potser val més decidir-se i anar-ho a descobrir personalment.

  • Compartir