• Compartir

Els secrets del te Matcha

1 de març de 2024

En els darrers anys, el te Matcha ha guanyat posicions entre els aficionats del te arreu del món.

El que fa que el Matcha sigui tan especial és el seu procés de cultiu i elaboració. Les fulles de te són protegides de la llum solar durant les últimes setmanes abans de la collita, fomentant així la producció de clorofil·la i altres nutrients. Després, les fulles són recollides a mà i triturades en un pols finíssim, donant lloc al característic pols verd intens que és el Matcha.

Una diferència clau entre aquest i altres tes és que, en lloc d’infondre les fulles en aigua calenta i més tard retirar-les, amb el Matcha, les fulles són consumides senceres. Això significa que totes les propietats saludables del te, es conserven i es poden absorbir completament.

Quant als beneficis per a la salut, el Matcha és ric en antioxidants, especialment en epigalocatequina galat (EGCG), que pot ajudar a combatre els radicals lliures i reduir el risc de malalties cròniques com el càncer i les malalties cardíaques. A més conté teanina, un aminoàcid que pot promoure un estat de relaxació i calma mental, mentre que, al mateix temps, pot millorar la concentració i la claredat mental.

El seu consum regular ajuda a millorar la salut metabòlica i suportar la pèrdua de pes, ja que pot augmentar el metabolisme i ajudar a regular els nivells de sucre en sang. A més, és una font natural de clorofil·la, que pot ajudar a desintoxicar el cos i millorar la salut intestinal.

A banda dels seus beneficis per a la salut, el Matcha també ofereix una experiència sensorial única. El seu sabor fresc i herbaci és suau i subtil, amb notes dolces i una lleugera amargor que s’uneixen en una combinació harmoniosa. La seva textura sedosa i el seu color verd brillant fan del Matcha una beguda no només deliciosa, sinó també visualment impressionant.

  • Compartir