• Compartir

Els efectes que té l’estrés en la teva salut

16 de febrer de 2024

L’estrès és una resposta natural del cos a situacions desafiadores o amenaçants, però quan es torna crònic, pot tenir un impacte significatiu en la salut. Aquest article explora els efectes de l’estrès en la salut, destacant com la connexió entre la ment i el cos pot influir en diverses àrees de benestar físic i mental.

Quan enfrontem situacions estressants, el cos allibera hormones com el cortisol i l’adrenalina, preparant-nos per a una resposta de “lluita o fugida”. Aquesta resposta és beneficiosa a curt termini, però l’estrès crònic pot mantenir elevats els nivells d’aquestes hormones, afectant negativament el cos.

De la mateixa manera, l’estrès crònic pot contribuir a problemes cardiovasculars. Augmenta la pressió arterial, el ritme cardíac i la inflamació, augmentant el risc de malalties cardíaques, hipertensió i altres trastorns relacionats.

D’altra banda, l’ansietat i la preocupació relacionades amb l’estrès poden interferir amb el somni, provocant insomni o dificultats per conciliar el son.

En casos més extrems, l’estrès crònic està vinculat a problemes de salut mental, com la depressió i l’ansietat. Pot afectar l’equilibri químic en el cervell i contribuir al desenvolupament o empitjorament de trastorns mentals.

Finalment, l’estrès crònic està vinculat a problemes de salut mental, com la depressió i l’ansietat. Això pot afectar l’equilibri químic en el cervell i contribuir al desenvolupament o empitjorament de trastorns mentals.

  • Compartir