• Compartir

Els drons en primera persona

Arnau Jaumira
21 d'abril de 2021

La marca xinesa DJI fa temps que sona entre els aficionats als drons de consum. Els seus preus competitius amb una gran qualitat d’imatge i que permeten fer vídeos espectaculars han disparat la venda d’aquests aparells en els darrers dos anys. Ara, però, DJI fa un pas més per fer més conegut un altre sector dels drons, els FPV (First-person View). És a dir, aeronaus comandades en visió en primera persona que són les que es fan servir per fer acrobàcies o en les curses de drons, una competició encara molt desconeguda. Es tracta doncs del vessant més lúdic i alhora competitiu d’aquest sector. Per pilotar-lo calen unes ulleres amb la pantalla que fan que l’experiència sigui totalment immersiva. DJI, però, arriba canviant certs conceptes del món FPV. I és que normalment els usuaris són molt aficionats i ells mateixos es compren els diferents components, els munten i comencen a volar. En aquest cas DJI posa el dron ja muntat, a punt per volar només treure’l de la caixa.

Els que l’han provat asseguren que l’experiència és a un altre nivell i que la sensació d’estar volant és molt real. El que també fa diferent el dron DJI FPV d’altres del mateix sector és la càmera, que és molt superior, amb qualitat 4K i capaç de gravar a 60 fps i amb un camp de visió de 150 graus.
Les característiques quant a velocitat tenen poc a veure amb un dron de consum. El DJI FPV arriba fins als 140 km/h. El dron ja està disponible i es pot trobar per un preu de 1.349 euros en el seu paquet estàndard, que inclou el dron, el control remot i les ulleres, els cables i la bateria.

  • Compartir