• Compartir

Eliminar la mala olor de la roba

Arnau Jaumira
30 d'abril de 2021

Cada dia les olors amb què convivim s’impregnen a la roba i no marxen fins que no la rentem, encara que no tingui cap taca aparentment. Ara, però, tot pot començar a canviar. Almenys aquesta és la intenció de la multinacional Bosch, que ha anunciat que treu al mercat FreshUp, un dispositiu portàtil que asseguren que permet eliminar les olors de les peces de roba sense necessitat de rentar-les. Fins i tot, portant-la posada.

L’aparell té la mida d’una funda rígida per a ulleres de sol. En el seu interior, però, la tecnologia li permet generar un plasma que asseguren que és capaç de descompondre les partícules que causen olors del dia a dia com el de menjar, tabac, fums o suor. Com que no fa servir detergents, no desgasta la roba i des de la multinacional alemanya asseguren que n’hi ha prou de moure l’aparell per la peça de roba durant un temps d’entre trenta segons i dos minuts. L’aparell ja avisen que no serveix per eliminar taques de la roba ni elimina l’olor corporal.

De moment han començat (i ja acabat) una campanya de micromecenatge a Indiegogo que buscava atraure possibles inversors i alhora aficionats a les noves tecnologies. Estava limitat a 500 unitats, que es van esgotar en vuit dies.

La idea de Bosch passa per començar a comercialitzar el FreshUp a partir de finals del mes de maig amb un preu de 249 euros. Inicialment, però, només disponible a Alemanya, Àustria i el Regne Unit. Esperen poder anunciar la disponibilitat en més països molt aviat.

  • Compartir