• Compartir

‘Eliminado: Dark Web’

Joan Salvany
15 de gener de 2019

Stephen Susco no ha filmat una pel·lícula. Ha organitzat uns centenars de pantalles d’ordinador, skipes, xats, facebooks o mails amb els quals pretén explicar una història que, a més a més, no és nova sinó en forma d’explicar-la visualment. Com a curset d’animació o de 2.0 pot servir a algú, com a thriller informàtic comença a perdre pressió. Trobem més cadàvers que pantalles i els mateixos protagonistes entren en un mar de confusió on el digital ja ni pot ajudar-los a acabar amb la pel·lícula.

Fins ara havíem acceptat que el GPS ens estalviés aquelles llargues carreres de cotxes, seguíem amb una pantalla on anava un míssil o un coet espacial. Però costa més de creure que les apps siguin capaces de venjar-se o amenaçar algú. És una nit normal entre setmana i Blair i el seu xicot Mitch comencen un íntim xat al qual de seguida s’uneixen els seus amics Jess, Adam, Ken i Val. Minuts més tard, un misteriós nou usuari, Billie227, entra a la conversa. Està buscant qui va pujar a la xarxa un vídeo deshonrós que, a sobre, va acabar amb el suïcidi d’una jove un any enrere. Els joves que van pensar que els seus actes no tindrien conseqüències hauran de revelar els seus obscurs secrets si volen sobreviure a la ira assassina de Billie 227.

Apadrinat pel cineasta rus Timur Bekmambetov (Abraham Lincoln: Cazador de vampiros) presenta una nova forma de terror en la qual la tecnologia, especialment internet, i el temps que passem davant de l’ordinador es converteixen en el mitjà perfecte perquè el jove director georgià Levan Gabriadze (Problemas con suerte) doni via lliure als pitjors malsons d’un grup d’adolescents. Amb l’assetjament escolar i el bullying com a teló de fons, el realitzador crea un thriller ple de pantalles en el qual s’analitza la suposada immunitat que proporciona l’anonimat a les xarxes socials.

En la seva primera incursió al gènere de suspens i terror, Gabriadze dona el protagonisme a joves rostres del cine i la televisió dels Estats Units com Shelley Hennig (Ouija), Renee Olstead (Vida secreta de una adolescente), Will Peltz (In Time), Jacob Wysocki (Dando la nota), Courtney Halverson (True Detective) i el debutant Moses Storm, que es converteixen en víctimes d’aquest slasher cibernètic. Tots ells van realitzar un atípic càsting en el qual eren gravats amb una càmera web per adaptar-se a l’estil de rodatge de la cinta, en què l’espectador presencia els esdeveniments des d’una pantalla d’ordinador.

  • Compartir