• Compartir

Electrodomèstics que conversen

Arnau Jaumira
28 de desembre de 2019

El món de la tecnologia i la innovació no té límits. També en la cuina hi ha més d’un front en què ha anat evolucionant. Ara Whirlpool fa un pas més enllà traient al mercat una gamma de productes intuïtius, controlables a distància i, el més sorprenent, capaços de parlar entre ells mateixos.

La W Collection és la col·lecció de Whirlpool on destaca l’avançada connectivitat, un alt rendiment i un disseny cuidat. Tot i que està previst ampliar la gamma de productes, de moment ja han tret al mercat els electrodomèstics que es poden encastar: forn, microones, placa d’inducció i campana d’extracció de fums.

El fabricant nord-americà Whirlpool ha creat la tecnologia que ha batejat com a 6th Sense (sisè sentit) en la qual a més de poder-se comunicar amb els aparells a través del telèfon mòbil, els electrodomèstics van un pas més enllà. Memoritzen les rutines dels usuaris, s’adapten dinàmicament a les necessitats quotidianes, els assisteix intuïtivament pas a pas per obtenir els millors resultats.

La campana d’extracció de fums actua com a cervell de la cuina i centralitza les notificacions de la resta d’electrodomèstics. És a dir, ens avisa quan han acabat de cuinar però també s’activa automàticament quan sap que els altres aparells generen fums o olors mentre cuinem. Tots viuen sincronitzats, connectats entre ells.

L’aplicació per a mòbils 6th Sense Live és la que permet controlar els electrodomèstics a distància i ens dona tutorials per poder triar les funcions i cicles més adequats al que volem cuinar. També ens avisa, per exemple, si ens hem deixat la porta oberta d’algun dels electrodomèstics. Un llibre de receptes o una llista de la compra són algunes de les altres funcionalitats de l’aplicació mòbil. Quan amb l’aplicació seleccionem una recepta, automàticament els aparells que necessitem ja ens esperaran amb instruccions pas a pas a la seva pantalla.

Tots els electrodomèstics poden funcionar de forma automàtica. És a dir, quan posem un aliment al forn, no ens cal ni ajustar temperatures ni saber si l’hem de coure per dalt, per baix o per tot arreu. El sistema ho fa sol. Temperatura, humitat i temps controlats. Evidentment el forn es connecta a la xarxa wifi i possibilita a l’usuari tenir noves receptes o videotutorials per saber com preparar els ingredients.

La mateixa tecnologia s’aplica al microones W. Els seus sensors intel·ligents guien de manera intuïtiva els usuaris en 140 combinacions només seleccionant l’aliment de què es tracta i el pes. Els sensors ja es cuiden d’escollir el millor dels cinc mètodes de cocció diferents, ajustant el temps, la potència i la temperatura.

Les plaques d’inducció també fan servir els seus sensors per detectar la temperatura dels recipients i regular la potència per aconseguir el punt de cocció perfecte de cada recepta. Una de les grans utilitats, per exemple, és la d’arribar al punt d’ebullició de la forma més ràpida i sense risc que l’aigua es vessi o també per desfer xocolata sense que s’acabi cremant.

La connectivitat de la gamma W Collection no s’acabarà a la cuina (on també hi ha un frigorífic al mercat). Ja hi ha anunciats per al 2020 una rentadora amb connectivitat per poder reduir el temps de cada bugada. També s’hi incorporarà un rentaplats connectat amb tota la resta.

  • Compartir