• Compartir

El xou de Lloll Bertran

29 de setembre de 2023

La presentadora televisiva Lloll Bertran, descoberta pel gran públic a través del programa El joc del segle de TV3, va ser l’any 1992 a la sala Inn, discoteca del complex Roc 34. Va triomfar-hi amb el personatge de la Vanessa, una noia que interpreta ella mateixa i que es va fer popular a través de la televisió. Segons explicava Dolors Altarriba, que va cobrir l’esdeveniment per EL 9 NOU, l’actriu va arribar a la sala Inn “amb ganes d’assajar el show que va fer entrada la matinada. Retocs al guió, assaig de les cançons, cantades en directe, coordinació del minutatge de les músiques i repàs exhaustiu de cada pas. Perquè, tot i la seva apacitat d’improvisació i els seus recursos, li agrada tenir-ho preparat”.

Lloll Bertran va sortir del camerino cantant. Ja a dalt l’escenari va ser entrevistada d’una manera planera per Carme Fernandez i va cantar el tema Mercat del ram, inclòs al disc de Celdoni Fonoll. Just després va aparèixer Vanessa. la noia que cada setmana presenta Els invents del segle XX i que ja te fans. Aquesta “noia que vol ser sexy i, així. la pobra”, com la defineix l’actriu. va fer saltar Ies rialles de tothom en el seu intent conjuntament amb La veu (Celdoni Fonoll) de definir cl Roc-34. Ella mateixa va cantar un parell de
temes més. això sí a l’estil Vanessa.

Aquesta era la primera vegada que Lloll Bertran actuava en una discoteca i per tant va preparar el seu show a mida. I va dir que, venint, ja s’havien fixat on era el trencant de Centelles per la N-152 perquè setmanes després hi havia de fer el pregó de Carnaval.

EL SALT A LA TELEVISIÓ

Anteriorment al Joc del segle que la va catapultar a la popularitat, Lloll Bertran ja havia treballat per la televisió. Va intervenir en la sèrie Tres estrelles, d’El Tricicle, i va participar també en el programa Blanc o negre, que presentava Salvador Alsius, tots dos espais emesos a TV3. El salt fort, però, va venir amb el coprotagonisme a El joc del segle juntament amb Xarli Diego. Joaquim M. Puyal, ideador d’aquest concurs, ja va fer-li el paper a mida perquè sabia que era una actriu amb molts recursos i desaprofitada fins aleshores.

L’altra faceta, no tan coneguda de l’actriu, és la de cantant. Ha participat en els dos últiíns discos de Celdoni Fonoll, el seu home, cantant o recitant poemes. De tota manera, és una faceta que demostra setmanalment i de fet, abans d’acceptar el treball a El joc del segle tenia previst participar en el proper muntatge de Dagoll Dagom, Flor de nit.


L

  • Compartir