• Compartir

El TrufforumVic ampliarà l’espai i el programa d’activitats per donar a conèixer la tòfona

19 de gener de 2024

La capital d’Osona acollidrà de l’1 al 4 de febrer una nova edició del TrufforumVic, la festa de la tòfona, que enguany creixerà en espai firal i programació. Es farà al recinte firal El Sucre de Vic i inclourà el tradicional mercat de tòfona fresca i productes trufats que enguany guanya més espai. Entre les novetats, destaca la creació d’un espai gastronòmic, La Tòfona al Plat, on els visitants podran degustar diferents plats al llarg de la jornada i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades. El certamen inclou programació per a professionals, com un congrés internacional de tòfona, i també per a visitants.

La tòfona negra (Tuber melanosporum), seleccionada i de diferents territoris d’origen, tornarà a ser la gran protagonista del TrufforumVic. Als espais d’activitats, l’Aula de la Tòfona i La Cuina de la tòfona, es podran descobrir tots els secrets de la tòfona amb activitats que inclouran tasts i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, se n’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants. També hi haurà més activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic.

No hi faltaran altres activitats habituals com el 5è Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; activitats per a professionals com el Congrés Internacional de la Tòfona sobre el seu conreu; l’Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia a dues matinals d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre altres novetats. El diumenge també hi haurà l’esmorzar popular amb tòfona amb Osona Cuina i Taula Dolça

El TrufforumVic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, l’European Mycological Institute (EMI), la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona.

  • Compartir