• Compartir

El teu millor amic

Joan Salvany
23 de novembre de 2017

El millor amic, sí; el millor treballador, no, que és com dirigeix Hallström el seu escatològic film caní. Animals bonics amb nobles sentiments omplen amb les seves habilitats aquest film infantil amb missatge: “Mai abandonis la teva mascota”. Com un nutritiu anunci de pinso d’animals de casa bona i fina, aconsegueix les llàgrimes amb la mort d’alguns companys del protagonista de quatre potes.

A més, és una aposta decidida per la reencarnació de les ànimes, si més no, de l’entorn dels gossos. Amb vuit anys, l’Ethan i la seva mare van rescatar un cadell d’un cotxe, en Bailey. Des d’aleshores, l’Ethan es va fer càrrec d’ell, li va ensenyar trucs i van passar junts les primeres decepcions i desamors del jove. Quan aquest va marxar a la universitat, va haver de separar-se d’en Bailey, el qual poc després va emmalaltir. Tanmateix, l’esperit d’en Bailey torna per reencarnar-se en altres gossos. Sense saber el perquè dels seus retorns, el seu vertader propòsit serà molt important pel seu vell amic.

“Es mostra la perspectiva que els gossos tenen dels humans en una història plena de sentit de l’humor, amor i emoció”

El nominat a l’Òscar Lasse Hallström completa la seva trilogia sobre gossos amb Tu mejor amigo, després d’èxits com Mi vida como un perro (va rebre dues nominacions als premis de l’Acadèmia) i Siempre a tu lado, Hachiko. En aquesta cinta, el director adapta el best-seller mundial de W. Bruce Cameron en el que es mostra la perspectiva que aquests animals tenen dels humans en una història plena de sentit de l’humor, amor i emoció, que segueix l’amistat de tota la vida entre un nen i un cadell que van creixent junts i, després d’enfrontar-se a la mort, es retroben a través de les reencarnacions del gos.

En un repartiment que compte amb Deniis Quaid (La Verdad) ), Peggy Lipton (En la boda de mi hermana), Britt Robertson (Tomorrowland: El mundo del mañana) o K.J. Arpa (Riverdale) és Trip, un golden retriever, el que copa el protagonisme del film com a Bailey, amb la veu de Josh Gad (La bella i la bèstia). Aquest serà el primer d’una sèrie d’animals que viuran multitud d’aventures, en les que es fa un esbós dels canvis que ha experimentat la societat nord-americana fins a descobrir el seu vertader propòsit.

Podeu consultar totes les crítiques de les estrenes de la setmana aquí.

  • Compartir