• Compartir

El soroll marró ens pot ajudar a relaxar-nos i abstreure’ns d’ambients sorollosos

31 de març de 2023

Encara que resulti paradoxal, és bastant comú fer servir un soroll per a atenuar o fer callar per complet un altre soroll que ens pertorba fins a l’extrem d’impedir-nos concentrar-nos o dormir. Moltes persones usen el soroll blanc o rosa per a relaxar-se, meditar o combatre l’insomni. Asseguren que la tècnica funciona, a pesar que la comunitat científica no les té totes amb si. Una de les últimes tonalitats sonores a incorporar-se a la llista de sorolls acolorits és la marró.

El soroll marró s’ha fet molt popular en els últims mesos entre aquelles persones que busquen relaxar-se, abstreure’s d’ambients sorollosos o rendir més en el treball o en els estudis. Xarxes socials, com TikTok o YouTube, o plataformes de música en streaming, com Spotify, tenen molt a veure amb aquest èxit.

El soroll marró abasta freqüències més baixes i mitjanes, al mateix temps que atenua les més altes. Comparat amb el soroll blanc, és més profund i greu i, al mateix temps, més intens.
Aquells que senten soroll marró asseguren veure disminuïda la seva ansietat, augmentada la seva concentració i millorada la seva capacitat per a agafar el son. No obstant això, cal saber que aquests notables beneficis no compten amb suport científic.

  • Compartir