• Compartir

El Santuari de Rocaprevera crea un perfum propi

15 de març de 2024

“Regalar el perfum és una mica regalar Rocaprevera i una estimació per a qui li fa l’entrega”, deia Miquel Sala, president de la Comissió del Centenari del santuari torellonenc. Era en l’acte de presentació del perfum Centenari, que s’ha fet en el marc de la commemoració dels cent anys de la reforma del temple de la mà del reconegut arquitecte Josep Maria Pericas. La idea de fer un perfum va sorgir quan els membres de la comissió es plantejaven fer un record de l’efemèride d’un espai que els torellonencs “ens estimem, anem o no a missa”.


Així, es va plantejar també fer un homenatge a les empreses i a les més de 2.000 persones de Torelló i la Vall del Ges que treballen en la indústria relacionada amb la cosmètica, l’anomenat “clúster de la perfumeria”, com deia el director del Museu de la Torneria, Gerard Verdaguer. A la zona hi ha unes quinze empreses més algunes de petites que proveeixen les grans marques de taps de colònia fets de fusta tornejada, per embotició de metall o estampació. “Cada dia a la Vall del Ges es fabriquen més de sis milions de taps”, assegurava Sala, que detallava que han comptat amb la col·laboració de diverses empreses per fer el perfum, un perfum “unisex i molt fresc”. Tesem, explicava, els n’ha proveït els taps i Costertec, les vàlvules. Pel que fa a les ampolles, els les han proveït des del Masnou i el contingut de l’ampolla s’ha fet a Navàs. El torellonenc Xarli Doblas ha fet el disseny de la imatge i la capsa, en què també han col·laborat Cartronatges Font i la Impremta Sellarès. Segons Doblas, la idea era que fos un embalatge “sobri, seriós i elegant”, per això ha utilitzat el marró i el daurat.

La comissió va fer 100 ampolles i n’han demanat 200 més. Per ara, es pot adquirir a la merceria Lourdes, a la perfumeria Raquel Sala i al supermercat Can Manolo.

  • Compartir