El restaurant 1497 de l’hotel ecològic de cinc estrelles Mas Salagros, de Vallromanes, va entrar dimarts a la prestigiosa Guia Michelin amb la seva primera Estrella verda Michelin, que valora la qualitat gastronòmica i ecològica dels establiments. “Estem molt contents. Això ens dona una injecció d’energia. Quan la guia et dona l’Estrella verda, que per a nosaltres és tan important, li dona sentit a tot el que fem. L’equip està molt motivat”, explica el xef del restaurant, Beniamino Campolo.
El restaurant 1497, de fet, és tot un referent de l’alta cuina i sostenibilitat. Campolo destaca que la filosofia del restaurant es basa en el producte ecològic, la temporalitat i la sostenibilitat. “De vegades pot ser un petit handicap, perquè ens pot limitar una mica, però sabem que és el nostre camí”, admet.
Aquest respecte pels cicles naturals i l’aposta pel producte local és una de les seves marques d’identitat. “Cada cosa es menja quan toca i al final acabes gaudint més del producte consumint-lo quan està en el seu millor estat”, explica. Campolo esmenta, per exemple, que ara és la temporada de carxofes, mentre que ben aviat serà el moment de la trufa i els cigrons. “Tot ha de ser de màxima qualitat. Som un restaurant gastronòmic dins d’un hotel de cinc estrelles i treballem amb proveïdors compromesos amb els nostres estàndards.”
El reconeixement de la Guia Michelin no arriba sol. Al març, el 1497 ja va obtenir un Sol a la Guia Repsol. Consideren que està sent un any “increïble” per a l’equip. “Fa un any ho vèiem molt llunyà, i ara és una realitat. Ara es tracta de mantenir-ho i assolir noves fites”, afirma Campolo. Tot i el ritme intens, amb sacrificis personals i moltes hores de dedicació, el xef celebra el suport i la implicació de tot el seu equip. “Sense la cuina, la sala i les persones que ens han donat suport, no tindríem el reconeixement que tenim ara.”
Amb vuit anys de trajectòria al capdavant del projecte, Beniamino Campolo i el seu equip al restaurant ja miren cap al futur amb nous reptes. “La Guia Michelin i la Repsol tenen molts reconeixements i hi ha altres guies. Ens agraden els desafiaments per continuar creixent”, explica. Aquest 2024, el restaurant 1497 es consolida com una de les propostes gastronòmiques més consolidades i singulars de la comarca, amb un lloc destacat en l’alta cuina sostenible.