L’equip del restaurant 1497 ha guanyat l’Estrella verda de la Guia Michelin pels seus mèrits en gastronomia i ecologia
  • Compartir

El restaurant 1497 de Vallromanes guanya l’Estrella verda Michelin

29 de novembre de 2024

El restaurant 1497 de l’hotel ecològic de cinc estrelles Mas Salagros, de Vallromanes, va entrar dimarts a la prestigiosa Guia Michelin amb la seva primera Estrella verda Michelin, que valora la qualitat gastronòmica i ecològica dels establiments. “Estem molt contents. Això ens dona una injecció d’energia. Quan la guia et dona l’Estrella verda, que per a nosaltres és tan important, li dona sentit a tot el que fem. L’equip està molt motivat”, explica el xef del restaurant, Beniamino Campolo.

El restaurant 1497, de fet, és tot un referent de l’alta cuina i sostenibilitat. Campolo destaca que la filosofia del restaurant es basa en el producte ecològic, la temporalitat i la sostenibilitat. “De vegades pot ser un petit handicap, perquè ens pot limitar una mica, però sabem que és el nostre camí”, admet.

Aquest respecte pels cicles naturals i l’aposta pel producte local és una de les seves marques d’identitat. “Cada cosa es menja quan toca i al final acabes gaudint més del producte consumint-lo quan està en el seu millor estat”, explica. Campolo esmenta, per exemple, que ara és la temporada de carxofes, mentre que ben aviat serà el moment de la trufa i els cigrons. “Tot ha de ser de màxima qualitat. Som un restaurant gastronòmic dins d’un hotel de cinc estrelles i treballem amb proveïdors compromesos amb els nostres estàndards.”

El xef del restaurant, Beniamino Campolo
El xef del restaurant, Beniamino Campolo / Griselda Escrigas

El reconeixement de la Guia Michelin no arriba sol. Al març, el 1497 ja va obtenir un Sol a la Guia Repsol. Consideren que està sent un any “increïble” per a l’equip. “Fa un any ho vèiem molt llunyà, i ara és una realitat. Ara es tracta de mantenir-ho i assolir noves fites”, afirma Campolo. Tot i el ritme intens, amb sacrificis personals i moltes hores de dedicació, el xef celebra el suport i la implicació de tot el seu equip. “Sense la cuina, la sala i les persones que ens han donat suport, no tindríem el reconeixement que tenim ara.”

Vuit anys de projecte i nous reptes de futur

Amb vuit anys de trajectòria al capdavant del projecte, Beniamino Campolo i el seu equip al restaurant ja miren cap al futur amb nous reptes. “La Guia Michelin i la Repsol tenen molts reconeixements i hi ha altres guies. Ens agraden els desafiaments per continuar creixent”, explica. Aquest 2024, el restaurant 1497 es consolida com una de les propostes gastronòmiques més consolidades i singulars de la comarca, amb un lloc destacat en l’alta cuina sostenible.

  • Compartir