• Compartir

El poeta de la Barceloneta, a Vic

15 de setembre de 2023

La festa major de Vic de l’any 1999 va acabar amb La Nit del Lloro, un espectacle de varietées en què hi va haver una mica de tot: humoristes, contorsionistes, mags, cantants i dos strepteases… integrals. Però la principal estrella va ser Bernardo Cortés, Palomino. Conegut com el poeta de la Barceloneta, va fer xalar les 400 persones que s’havien reunit a la plaça Dom Miquel de Clariana.

La cronista, Anna Aguilar, explicava a EL 9 NOU que Bernardo havia sortit radiant “amb un traje blau cel i amb un esperit que té, l’home…”. Avesat a fer participar el públic, va baixar de l’escenari, va moure’s enmig de les taules i va fer picar de mans tothom. Un artista en majúscules.

Nascut a Jaén l’any 1934, Cortés es va traslladar a Barcelona als anys cinquanta. La fama li va arribar als anys 90 a través de la televisió, on el va introduir Valerio Lazarov, l’home fort de Telecinco. La màxima popularitat, però, li va venir de manera indirecta quan l’humorista Oriol Grau el va caricaturitzar en el personatge de Palomino al programa

  • Compartir