El pessebre de sobre taula més gran de Catalunya ja es pot veure a Parets
  • Compartir

El pessebre de sobre taula més gran de Catalunya ja es pot veure a Parets

9 de desembre de 2022

L’espai situat a sota de la plaça de la Vila de Parets mostra, des de dissabte passat, 3 de desembre i fins el 22 de gener, el pessebre monumental de sobre taula més gran de Catalunya, amb 230 metres quadrats, que ha fet l’Agrupació Pessebrista de Parets.

Amb un total de 22 finestres, el pessebre s’articula com un conjunt de diorames enllaçats en què es poden veure paisatges i construccions, bona part de les quals són masies catalanes.

Entre els elements més singulars, enguany hi ha la fusteria de Sant Josep, on es pot veure una imatge de la Verge Maria banyant el nen Jesús, una serradora que es mou amb la força de l’aigua d’un salt d’aigua o uns camps de vinyes.

Els camps de vinyes del pessebre d’aquest any/Griselda Escrigas

El pessebre monumental es fa a Parets des del 1986, amb el suport de l’Ajuntament i aquesta és la 36è edició. Dels 45 metres quadrats inicials s’ha passat als 230 actuals, amb un muntatge fet pràcticament a escala.

L’obra, que és diferent cada any, combina el pessebre tradicional amb espectaculars efectes de llum, so i aigua.

El muntatge te efectes de llum que reprodueixen el pas del dia a la nit/Griselda Escrigas

El pessebre es pot visitar tos els caps de setmana i festius de les 11 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

Un dels diorames reprodueix un bosc i les feines dels llenyataires

Els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener només està oberta a la tarda. I el dia 31 de desembre només es pot visitar al matí.

  • Compartir