• Compartir

El nou Xiaomi no portarà carregador

Arnau Jaumira
27 de gener de 2021

Van ser diverses les companyies que quan va sortir el nou iPhone 12 van mofar-se del fet que no portés el carregador per un endoll inclòs a la caixa. La xinesa Xiaomi i la coreana Samsung van ser els que més se’n van riure fent publicacions a les xarxes socials. Només dos mesos i mig més tard, Xiaomi ha anunciat que el seu nou i flamant Mi 11 no inclourà el carregador. El moviment, igual que en el cas d’Apple, correspon a motius mediambientals perquè en reduir els elements dins la caixa, aquesta pot ser més petita i d’aquesta manera se’n poden transportar més en un sol palet. En casos de tants productes fabricats i distribuïts, això es pot arribar a traduir en menys avions llogats per transportar telèfons entre la Xina i els altres continents. La companyia Xiaomi ho ha confirmat en una publicació a la xarxa social xinesa Weibo.

El moviment va en consonància amb el compromís de les grans companyies pel medi ambient però deixa en entredit les piulades a Twitter de Xiaomi Espanya a l’octubre en què asseguraven: “Avui hem somiat que els nostres smartphones venien sense carregador a la caixa. Per sort només era un malson.” En un altre, en un vídeo, el compte internacional de Xiaomi assegurava: “No us preocupeu, no hem deixat res fora de la caixa del Mi 10.”

El moviment de la companyia xinesa, però, podria no ser l’únic perquè des de l’estiu ja hi ha informacions que apunten que el gegant coreà Samsung es podria afegir a aquesta idea de no incloure el carregador. De moment els tuits de Samsung on es mofava d’Apple ja han estat esborrats de les xarxes socials de la companyia.

  • Compartir