• Compartir

El món bastoner se cita a Prats

16 de juny de 2023

Aquest dissabte es preveu que més de mil persones siguin presents a la 48a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, organitzada per la colla de Bastoners Estelladors de la localitat conjuntament amb l’Ajuntament. Segons explica Jordi Pujol, responsable de l’entitat, hi assistiran 75 colles bastoneres procedents de diversos indrets de Catalunya, amb un total de 45 pobles representats i una d’Aragó, concretament de Boquiñeni, on ballen els anomenats “paloteados”. A part dels amfitrions, que oferiran una ballada al migdia, també hi participaran els Bastoners de Prats, el grup de nens i nenes que continuen la tradició més que centenària del poble i un dels pocs que és exclusivament infantil.

Per dur a terme aquesta activitat es compta amb 124 voluntaris que col·laboraran en tasques diverses i amb el suport econòmic de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. Al matí ja hi haurà una activitat prèvia amb una ruta per conèixer el poble destinada exclusivament als convidats i també un concert amb l’EMAL.

A les 5 de la tarda s’iniciarà la cercavila a la zona esportiva amb acte de cloenda a la plaça Nova amb una ballada final i el lliurament de records. A les 9 del vespre, sopar multitudinari al camp de futbol i tot seguit, al pavelló, les actuacions musicals dels Rustiks de Vallcebre, Dalton Bang i el DJ Pau Castaño. Els organitzadors estan molt pendents del temps aquests dies i expliquen que en cas d’inclemències meteorològiques s’intentarà fer la mostra bastonera al pavelló i igualment el sopar.

Per Pujol és una gran satisfacció poder organitzar un esdeveniment d’aquest tipus en una població com Prats i remarca que és l’única de Catalunya que haurà acollit tres edicions de la Trobada Nacional de Ball de Bastons, la dels anys 1988 i 2013, i aquesta d’enguany.

  • Compartir