• Compartir

El mític U-Zona Regae

20 d'abril de 2023

És un d’aquells festival que va marcar una època. L’U-Zona Regae, durant més d’una dècada, congregava anualment milers de persones a Torelló. Es va deixar de fer l’any 2005 per “temes personals”, segons explicava aleshores a EL 9 NOU Joan Sañé, el principal organitzador. El festival, encara a la memòria de molts, va viure anys d’esplendor. A banda del que diguin les explicacions oficials el fet que tingués un important creixement -més de 10.000 persones era moltíssima gent- i les dificultats per fer compatible la moguda amb una població com Torelló pot ser que expliquin en part el desenllaç. I el desenllaç va ser que es va deixar de fer.

Aquest festival va néixer a Torelló l’octubre de 1993 com les Sis Hores de Festa Rasta. En les edicions posteriors va passar al format de tres dies de concerts, zona d’acampada i activitats paral·leles. Després d’una edició a Rubí (Vallès Occidental) va tornar a Torelló l’any 2002. I ho va fer per la porta gran. L’edició del 2003 va tornar a ser un èxit de públic durant tres dies. Van participar-hi quatre grups jamaicans.

L’any següent, però, el 2004, ja va canviar de format. L’U-Zona Reggae va deixar de fer un festival de tres dies i va passar a un sol dia i sense acampada. Aquell any van passar-hi unes 1.500 persones. Tot i celebrar-se en format reduït, el festival va mantenir l’interès dels fidels seguidors. L’any 2005 ja no es va fer.

  • Compartir