• Compartir

El Mercat de Música Viva de Vic acollirà 24 estrenes

23 de juny de 2023

Quatre dies, 59 concerts, 24 estrenes i 56 artistes amb noms destacats com The Tyets, Marc Parrot o Ginestà. Aquest és el cartell que presenta el proper Mercat de Música Viva de Vic. La 35a edició serà una de les que comptarà amb més acreditacions professionals, com també amb molta participació internacional. L’esdeveniment, de ressò nacional, es va presentar dimarts a la Biblioteca Pilarin Bayés, amb la presència de Marc Lloret i Oriol Roca, director i assessor artístic del MMVV, respectivament, a més del nou alcalde vigatà, Albert Castells, i la regidora Bet Piella, com també Edgar García, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Enguany, el MMVV Pro Catalan Arts! es portarà a terme del 13 al 16 de setembre, i es desenvoluparan 59 concerts de 56 grups i artistes, concretament 46 en la programació professional i 10 en la programació del festival. El primer vessant es concentrarà a L’Atlàntida, i buscarà principalment generar trobades entre professionals, impulsar la indústria de la música en directe i contribuir a la dinamització del sector, entre d’altres.

La presència internacional de professionals a l’esdeveniment es mantindrà seguint el format de l’any passat, però posant el focus en Itàlia, ja que hi acudiran una gran delegació de professionals i representants d’espais d’exhibició, centres de creació i festivals d’aquest país.

Per altra banda, el MMVV busca fomentar el diàleg amb altres punts de l’Estat i, d’aquesta manera, aconseguir vincles d’intercanvi musical amb diferents comunitats autònomes. Fa anys que ja s’han obtingut relacions amb Euskadi, Galícia o la Comunitat Valenciana, i enguany s’ampliarà amb Navarra.

Quant a la programació, enguany inclou més coproduccions que en cap edició anterior, en concret 6 entre les 24 estrenes de disc o d’espectacle en directe. Cal destacar la diversitat de gèneres musicals i la trajectòria artística dels grups i nacionalitats diferents. Per exemple, actuarà Paula Valls o Alessio Arena i el trio napolità Suonno D’Ajere. A més, aquest any es podran veure un total de 14 propostes internacionals, entre les quals n’hi haurà cinc d’italianes. A la plaça Major Vera hi actuaran The Tyets, Ginestà o Julieta, per exemple. A més, també es busca apropar el festival als més petits, ja que a L’Atlàntida, concretament el dissabte al matí, cantaran 2princesasbarbudas, estrenant el seu nou disc Som i Serem, que tracta sobre els insectes. El mateix dia, a la Carpa del mateix teatre, s’hi podrà veure el grup Xiula.

Pel que fa a l’escena off, centrada a col·laborar amb entitats i institucions del sector de la música, es portarà a terme a la plaça dels Màrtirs i hi participaran Caramelo, Lia Kali o Neptú, entre d’altres.

A més, en el MMVV també es desenvoluparan els projectes Link, Incubadora i RIIING. El primer, centrat a fomentar l’assistència de nous programadors i programadores, consistirà en sessions específiques on aquests rebran un acompanyament per part dels més veterans per introduir-se en el festival i conèixer les seves dinàmiques. Incubadora, per altra banda, pretén acompanyar un artista o grup per aconseguir trobar una empresa que el representi per desenvolupar el seu treball artístic en l’àmbit professional. Aquest any, el grup seleccionat ha estat Boom Boom Fighters & COOKAH P, que actuaran a la Carpa de l’Atlàntida. RIIING, una coproducció del Festival Grec de Barcelona i El Terrat, permet que es presentin vuit propostes a Casa Terrat, d’entre les quals una serà seleccionada per un jurat com a Millor Proposta d’Espectacle i rebrà 5.000 euros.

El festival també busca donar suport als artistes que presentin els seus nous treballs abans de l’estiu amb “El MMVV es mou”. Aquest any, ho ha fet amb la col·laboració del Festival Accents de Reus, amb el concert de Judit Neddermann; el Música a la gespa, amb Magalí Datzira; l’Ítaca, amb Renaldo & Clara, i el PAS, amb Alba Careta Group.

  • Compartir