• Compartir

‘El mejor verano de mi vida’

Joan Salvany
26 de juliol de 2018

Obra coral de supervivència afectiva i efectiva a més a més en la que la interpretació de còmics brillants que alguns seran grans i altres ja no donen per més, aporta la nostàlgia necessària en qualsevol demostració de pallassos. L’excusa de com premiar les bones notes d’un fill de 9 anys amb un viatge, dona peu a un pare que viu al seu món, a enfrontar-se a tot, inclòs al poder financer. Bufons que es juguen el coll des de que reconeixen el dany moral, de valors econòmics, infringits pel sistema al seu entorn. El nostre protagonista amb una papereria incessant, pretén sortir del seu fort endeutament venent robots de cuina a domicili.

Una sort trobar una comèdia blanca que no oblida entre les seves rialles, l’emoció i els sentiments. Quart llargmetratge de Dani de la Orden, amb gran influència de personatges televisius i un protagonista que ha dilapidat el seu patrimoni perquè la seva família tingués de tot. En plena crisi matrimonial i assetjat pels deutes, un pare de 45 anys fa al seu fill una promesa que no espera complir: si treu tot excel·lents, tindran unes vacances d’estiu inoblidables. Quan el nen compleixi la seva part del tracte, aquest pare se les haurà d’enginyar per amagar al petit la crua realitat en un viatge ple de situacions i persones que canviaran les seves vides. Son temps canviants pel concepte tradicional de família, però el que sempre roman inalterable és l’amor incondicional que hi ha entre pares i fills.

Amb aquest reconfortant sentiment com a teló de fons, Dani de la Orden (El pregón) dirigeix a un home en ple declivi professional i personal, que recorrerà al costat del seu plançó racons de la geografia pàtria per complir una promesa mentre fa malabars per ocultar al petit la dura crueltat que els envolta. A través d’un humor intel·ligent que inspira tendresa, mostra el viatge físic, però també interior, l’egoisme i el materialisme fins al redescobriment dels valors familiars, la solidaritat i la honestedat. Leo Harlem (Villaviciosa de al lado) protagonitza aquesta cinta que aprofundeix en les noves definicions de família mentre parla del veritable amor i la responsabilitat dels adults per assegurar la felicitat dels seus plançons. Completen el repartiment Toni Acosta (Sin rodeos), Maggie Civantos (Vis a vis) i Berto Romero.

  • Compartir