• Compartir

El madrileny Juan Valderrama guanya el Terra i Cultura

Jordi Sunyer
26 de desembre de 2020

Sorpresa en la 13a edició del Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura impulsat pel Celler Vall-Llach. I és que el guanyador no ha sigut cap artista dels Països Catalans sinó el compositor i cantant madrileny Juan Valderrama. L’artista és fill dels cantants de cobla Juanito Valderrama i Dolores Abril i tot i que és periodista de formació ja fa anys que es dedica també a la música. Valderrama ha estat premiat per la musicació que va fer de Podries, un poema de Joana Raspall que surt al llibre-disc Mujeres de carne y verso que el madrileny va publicar a finals de 2019. A Podries, Valderrama no cantava sol sinó que ho feia acompanyat de Maria del Mar Bonet i Las Migas.

A part de Valderrama, el jurat també ha lliurat un accèssit a l’adaptació de Cançó, un poema de Miquel Martí i Pol musicat per Selma Bruna i interpretat pel trio Marala. Els altres tres finalistes eren Pau Alabajos amb l’adaptació de Vuit de març de Maria-Mercè Marçal; Feliu Ventura amb Sàpigues, company de Joan Oliver (Pere IV), i el grup Vienna amb Petita mort de Vicent Andrés Estellés.

Pel que fa al jurat, estava presidit per Lluís Llach i format per Sílvia Bel, Eduard Escofet, Lluís Gendrau, Ramon Muntaner i Josep Roca. El veredicte es va donar a conèixer a través de YouTube i l’acte de lliurament de moment s’ha ajornat fins que la situació sanitària ho faci possible. Durant l’acte, Llach també va avançar que a partir de l’edició vinent es donarà un premi especial a la millor musicació d’un poeta viu “per afavorir així la difusió dels autors contemporanis”.

  • Compartir