• Compartir

El lliri de la pau, un excel·lent purificador d’aire

20 d'octubre de 2023

El lliri de la Pau, el nom científic de la qual és Spathipyllum, pertany a la família de les Araceae. És originària de les selves d’Amèrica Central i del Sud i per tant, es tracta d’una planta tropical. Les seves fulles són perennes, grans i lanceolades de color verd fosc i brillant. Les seves flors són petites i de color blanc, envoltades per una espata (una espècie de bràctea que sembla una fulla) de color blanc o verd pàl·lid. Aquesta espata és la que li dona el nom comú de “Lliri de la Pau”. Pot arribar a aconseguir una altura d’entre 30 cm i 1 metre, depenent de les condicions de creixement i del tipus de planta.

La Spathipyllum és una planta bastant resistent, capaç de sobreviure en condicions de llum i humitat variables, per la qual cosa es converteix en una excel·lent opció per a persones que no tenen experiència amb les plantes.

Entre les cures més destacades, es troben:
• Il·luminació: Prefereix la llum indirecta brillant, però evita la llum solar directa, ja que pot danyar les seves fulles.
• Reg: Has de mantenir el substrat lleugerament humit, però evita l’excés d’aigua. Rega-la quan la capa superior del substrat estigui seca al tacte.
 Temperatura: Es desenvolupa millor a temperatures entre 18-24 °C. Evita corrents d’aire fred i temperatures extremadament baixes.
• Fertilització: Pots fertilitzar-la amb un fertilitzant equilibrat durant la temporada de creixement (primavera i estiu) cada 4-6 setmanes.

El Lliri de la Pau és conegut per ser purificador de l’aire i ajuda a eliminar toxines comunes de l’aire, com el formaldehid i el benzè. És important tenir en compte, no obstant això, que és una planta tòxica si s’ingereix, per la qual cosa ha de mantenir-se fora de l’abast de nens i mascotes.

  • Compartir