• Compartir

El guardià del nostre sistema de pensaments

Toni Juclà
29 d'abril de 2020

Estàs disposat a renunciar al paper de guardià del teu sistema de pensaments?

Està demostrat que el nostre sistema de pensaments està basat en les il·lusions d’un món virtual. Com diuen els humils pagesos: més preocupats per instal·lar el 5G que per produir aliments de proximitat i sostenibles. Ja ho deia el gran “Cap Seattle” en el discurs que li va fer al president dels Estats Units l’any 1855: “L’home Blanc és una Serp, que es menja la pròpia cua”. Escenificant la depredació excessiva que porta a terme la persona invasora, que no estima les seves terres ni les que adquireix per la força. Només hi busca recursos, explotar-los i beneficiar-se’n.

No serà que l’univers té una manera de retornar l’equilibri de les coses segons les seves pròpies lleis quan aquestes es veuen alterades?

Aquests dies de confinament prioritzem saber què succeeix a fora de casa, de gaudir de la ficció d’unes sèries, pel·lícules o lectures de llibres. La nostra estructura educativa ens ha portat a deixar-nos guiar per un jo petit, un estudiant individualista, anomenat ego, que prioritza l’egocentrisme envers del cooperativisme. Potser és el moment de deixar de projectar imatges falses i aprendre de la humilitat de ser éssers d’un ecosistema equilibrat i harmònic. La vida, la gran mestra, ens ensenya constantment a passar d’una mentalitat separada a Una-mentalitat. Necessitem trobar-nos en el “jo en esperit”, el que desprèn pau, tant interior com exterior, que traspassa el terror, el conflicte d’un món separat, per ser pura inspiració, centrat en si mateix en benefici de tot el que l’envolta.

Deixem de Preocupar-nos, que no és res més que sobre-ocupar-nos i per tant, deixar de Ser. “Només heu d’asseure-us durant un temps suficient en un lloc agradable del bosc perquè tots els habitants es mostrin davant vostre”, diu Henry David Thoreau en el llibre Walden.

Per descobrir què és la vida i què significa la vida hem de parar, hem d’observar, hem de callar i escoltar el silenci. És un bon moment per iniciar un curs de vida, per trencar cadenes que ens tenen ben lligat, de coses fútils i innecessàries per gaudir d’aquest món. És un curs voluntari i lliure de fer quan un cregui i per fer de mil maneres. Us en recomano un, a través del llibre El curso de milagros. Un llibre per a somiadors que es volen despertar. Perquè si ens observem somiant un somni tenebrós i de sobte apareix una llum. Aquesta la involucrarem a la por del que estem somiant, necessitarem ajuda i temps per entendre que la llum ens convida a despertar. Necessitarem desaprendre allò que pressuposem com a cert per adonar-nos que és il·lusori. Ens caldrà un manual d’instruccions que ens vagi guiant en el nostre despertar, que ens ajudi a transformar la por en aprenentatge amorós que ens conduiran pel bon camí.

  • Compartir