• Compartir

El Grup de Teatre de Sant Hipòlit, amb ‘Bodas de sangre’

24 de maig de 2024

El Grup de Teatre de Sant Hipòlit s’enfronta a un gran clàssic del segle XX, Bodas de sangre. L’obra, un dels cims de la dramatúrgia de Federico García Lorca, es podrà veure aquest cap de setmana en dues sessions al Teatre Municipal, en una versió dirigida per Sergi Marcos i María Morales.

“Feia anys que ho portava de cap”, explica el director, admirador de l’obra lorquiana. “Hauria de ser a tot arreu, i trobo que encara no és prou reivindicat”, afirma. Estrenada l’any 1933, Bodas de sangre és una tragèdia que transcorre en el context d’un casament i de l’enfrontament atàvic entre dues famílies. Un text exigent, en prosa i en vers, que el director no té por d’abordar “per reivindicar els clàssics des d’una mirada contemporània” i també “per posar en valor el teatre mal anomenat amateur”, que veu perfectament capaç d’assumir reptes com aquest. “A vegades l’única diferència amb el teatre professional és que ells tenen més temps per dedicar-s’hi.” Marcos ha comptat per als papers principals amb els actors Andreu Caritg (Leonardo), Lucía Guiral (la núvia), Maria Morales (la mare) i Oriol Villanueva (el nuvi), a més d’un extens repartiment del grup. No el preocupa la dicció del castellà, o d’un accent andalús: “Ens han ajudat a polir-la, però no intentem forçar res”. Per a l’escenografia, opten per una solució molt simple, i també intemporal, a base de dues tarimes que compliran diferents funcions al llarg de l’obra.

El Grup de Teatre de Sant Hipòlit, que està celebrant el 25è aniversari, ve de representar un altre clàssic –català en aquest cas– com és la versió teatral de La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, que els ha reportat diversos premis. Una aposta per l’ambició que pujarà a l’escenari dissabte a 2/4 de 9 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda, i que es repetirà la setmana que ve.

  • Compartir