• Compartir

El Festival de Jazz de la Garriga porta Tony Malaby com a cap de cartell

26 de maig de 2023

El Festival de Jazz de la Garriga arriba a la 12a edició aquest i el proper cap de setmana amb el saxofonista americà Tony Malaby com a cap de cartell. El programa també inclou un altre reconegut saxofonista americà, Ken Vandermark, que actuarà en un lloc especial, el soterrani de La Fournier. Són dos dels noms d’una programació que inclourà concerts de pagament i gratuïts en diferents espais, des d’aquest divendres i fins al 3 de juny.

El músic novaiorquès Malaby actuarà el dijous 4 de juny al Teatre el Patronat, dins la gira que està fent. “És un dels millors saxofonistes del món, i que actuï aquí a la Garriga és un fet increïble”, destaca Guillem Callejón, d’Amics del Jazz a la Garriga. “Va ser una sort poder quadrar les agendes i poder-lo programar dins el festival.” El músic actuarà amb el seu trio europeu: Jozef Dumoulin, als teclats, i Samuel Ber, a la bateria.

L’altre saxofonista americà, Ken Dandermark, prové de Chicago, i actuarà a la Garriga amb Damon Locks, als sàmplers. Els dos músics van començar a col·laborar el setembre del 2020 i els seus concerts són una combinació de sàmplers, improvisació, electrònica i instruments de vent. L’actuació que faran a la Garriga serà en un marc únic i singular, el soterrani de La Fournier. “Sempre ens agrada donar un toc especial al festival i vam apostar per aquesta casa molt antiga del poble, on hi ha un estudi de gravació”, explica Callejón.

L’actuació serà aquest dissabte a les 8 del vespre, però la inauguració serà ja divendres a les 8 del vespre a la llibreria Strogoff amb Vicent Pérez Trio, una formació on l’escolta i la interacció són la premissa. El seu repertori va des de temes propis fins a estàndards de jazz, entre d’altres. El fet d’escollir l’Strogoff com a escenari musical tampoc ha estat casual.

Si aquests tres concerts són de pagament, els que formen la resta de la programació són gratuïts i tindran com a escenari la plaça del Silenci els dies 2 i 3 de juny. “Són cinc concerts oberts perquè tothom pugui gaudir del jazz.” Entre aquests concerts hi ha la proposta del col·lectiu Els Millors Festivals, que vol entrellaçar amb una proposta musical les viles i ciutats que en formen part. Enguany s’han reunit sis músics provinents de cada un dels indrets on hi ha un festival membre, format un grup heterogeni, El millor sextet, que va fent una itinerància pels Països Catalans. “Tots són músics joves, estudiants o que han acabat les estudis.” Són Martí Pareras, flauta; Martí Cabarrocas, saxo; Carles Guilera, guitarra; Jana Gallifa, piano; Alan Pribizchuk, baix elèctric, i Màrius Koopman, bateria.
Les altres actuacions seran les de Camil Arcarazo Trio, Sta Dub, Clara Lai Trio i La Garreggae.

  • Compartir