• Compartir

‘El espía que me plantó’

Joan Salvany
18 de setembre de 2018

A vegades, més que interessar-nos què veiem en una pel·lícula voldríem saber per què la veiem amb una conclusió que en moltes ocasions tampoc no se’ns brinda. Alguna cosa semblant els passa a les actrius principals. Mila Kunis i Kare McKinnon. Film amb el glamur d’un Bond (La espía que me amó) en un pas més en l’espai de la igualtat, però haurien d’haver-ho intentat amb una altra guionista, que és la mateixa directora, tot i que assessorada per David Iserson.

La igualtat es mostra en els viatges per tota Europa i ja no en l’acció i els gags, massa homenencs encara. L’equip imprimeix un ritme pseudo còmic en una muntanya de riure per menors a més d’inadequades immersions de les dames en el submón de l’espionatge. Com sol ser habitual en aquest entorn professional, és sabut que les dones tenen més llocs on amagar els secrets informàtics.
Dues grans amigues viuen a Los Ángeles portant una vida tranquil·la. Fins que un dia l’ex-xicot d’una a la que va deixar plantada apareix al seu apartament empaitat per un grup d’assassins disposats a posar fi a la seva vida. L’inofensiu ex resulta ser un espia. I les dues amigues, sense voler-lo, es veuen embolicades en una conspiració internacional fugint de criminals i tractant de salvar el món amb l’ajuda d’un agent britànic una mica sospitós.

La directora de la comèdia, Susanna Fogel (Life Partners), prové del món de la televisió (Chaising Life). Per a aquesta pel·lícula d’embolics, espies, acció i algunes rialles ha comptat amb Mila Kunis (El destino de Júpiter), que ja va mostrar la seva vena gamberra a Malas Madres, i la còmica Kate McKinnon, que prové del show televisiu Saturday Night Live i s’ha donat a conèixer a la gran pantalla amb Fiesta de Empresa i Cazafantasmas. Interpreten les dues amigues les vides de les quals faran un gir de 180 graus quan descobreixen que l’ex d’una d’elles és agent de la CIA.

Per la seva part, els espies d’aquesta història tenen el rostre d’actors famosos gràcies al món de la televisió. Justin Theroux (The Leftovers) i Sam Heughan (Outlander). Junto amb ells hi ha Gillian Anderson (Expediente X) i el còmic Hassan Minhaj.

  • Compartir