• Compartir

Un Coldplay més fosc i melancòlic

EL 9 NOU
4 d'octubre de 2016

Aquest és un disc que, amb pocs anys, s’ha convertit en un clàssic. Es tracta del primer disc de la banda britànica Coldplay, Parachutes (que vol dir “paracaigudes”). Es tracta, doncs, de Coldplay abans que en parlés Pep Guardiola i que l’enganxós “Viva la vida” es convertís en una espècie d’himne blaugrana… El disc és de l’any 2000, i tot i ser el primer ja va ser un èxit: a la Gran Bretanya es va situar en els primers llocs de vendes i durant 33 setmanes va estar entre els deu primers.
A banda d’Anglaterra, es pot dir que va ser un èxit mundial, tant crític com comercial, i va aconseguir diversos discos de platí. A més, ocupa el número 12 en la llista dels 20 àlbums més venuts al segle XXI al Regne Unit. També va rebre diversos premis, entre els quals destaquen el Grammy al millor àlbum de música alternativa.
Parachutes té un total de 10 cançons, com “Don’t Panic“, que ha sortit a un munt de pel·lícules i sèries de televisió i molts crítics van dir que era la millor del disc. També hi ha el tema “Yellow“, un dels més coneguts de Coldplay.

 

Aquesta cançó parla d’un amor no correspost de Chris Martin, cantant i líder del grup, i és de les més celebrades als concerts de la banda, ja que es llancen pilotes grogues enormes al públic i tot plegat acaba amb una explosió de confetti. Aquesta cançó va tenir molt èxit i va entrar amb molt bon peu als Estats Units…
Parachutes va ser molt aclamat per la crítica a Europa, destacant especialment la profunditat de les cançons tenint en compte l’edat dels membres de Coldplay, que aleshores no arribaven als 30. També cal dir que en els seus inicis feien una música molt més fosca i potser gairebé melancòlica, que ha anat evolucionant cap a una música més comercial.

 

  • Compartir