• Compartir

El carret de la compra d’Amazon

Arnau Jaumira
19 d'agost de 2020

Ho van experimentar amb l’Amazon Go –la primera botiga física d’Amazon sense caixes– però ara volen anar més enllà. L’imperi de Jeff Bezos continua creixent i ara ja ha dissenyat el primer carret de la compra en què hi poses els productes a dins i pots marxar sense fer el gest de pagar.

La idea és que això es pugui aplicar a comerços que no siguin d’Amazon sinó botigues qualssevol que puguin tenir la seva base de dades de productes indexada.

Els carrets de la compra d’Amazon, que s’han batejat com a Amazon Dash Cart, són similars als de tota la vida dels supermercats però per dins evidentment estan plens de sensors, escàners i també una bàscula per poder fer bé la seva feina. El funcionament és senzill. Arribem, escanegem el nostre codi d’usuari d’Amazon al carret i automàticament passa a ser el nostre durant aquella compra. Hi podem anar afegint productes com si es tractés d’una caixa de pagament. Quan fa el beep, sabem que hem posat bé el producte i el sistema l’ha reconegut. En el cas dels productes amb codi de barres, el funcionament és tan simple com aquest però el sistema va més enllà i permetrà també comprar productes a granel com fruita o fruits secs. D’aquesta manera i igual que faríem amb una bàscula, haurem de posar el codi de producte i el sistema ja es cuida de pesar el nou producte i generar-ne el preu final. Quan sortim del supermercat automàticament se’ns carrega l’import total a la nostra targeta.

  • Compartir