• Compartir

El bodybuilding o fisioculturisme

10 de novembre de 2023

El fisioculturisme, també conegut com a culturisme o bodybuilding en anglès, és una disciplina esportiva que s’enfoca en el desenvolupament i l’exhibició d’una musculatura altament desenvolupada i estètica. Els practicants de fisioculturisme, s’esforcen per augmentar la seva massa muscular, definició i simetria corporal a través de l’entrenament de resistència, la dieta i altres mètodes de condicionament físic. L’objectiu principal és aconseguir un físic musculós, simètric i ben definit.

El fisioculturisme implica diversos components clau:

Entrenament de resistència: Es realitzen exercicis d’aixecament de pesos i entrenament de força amb l’objectiu d’augmentar la grandària i la força dels músculs. Això pot incloure exercicis com a aixecament de pesos, màquines de pesos, manuelles i exercicis amb el mateix pes corporal.

Dieta: L’alimentació és fonamental. Els culturistes segueixen dietes rigoroses que solen ser riques en proteïnes i baixes en greixos i carbohidrats. L’objectiu és proporcionar al cos els nutrients necessaris per al creixement muscular i minimitzar l’acumulació de greix.

Càrdio: Encara que l’èmfasi principal està en l’entrenament de força, també solen incloure’s exercicis cardiovasculars en la rutina per a cremar greix i millorar la definició muscular.

Descans i recuperació: El descans adequat és essencial per a permetre que els músculs es reparin i creixin. Els culturistes solen programar dies de descans entre les sessions d’entrenament i assegurar-se de dormir prou.

Suplements: Alguns culturistes poden prendre suplements nutricionals com poden ser proteïnes en pols, aminoàcids i vitamines per a optimitzar el seu rendiment i recuperació.

  • Compartir