• Compartir

EL 9 NOU obre convocatòria de la 43a edició del Concurs de Portades

13 d'octubre de 2023

Fins al dia 17 de novembre està obert el termini de presentació d’obres per a la 43a edició del Concurs de Portades d’EL 9 NOU. El certamen convoca els creadors a presentar un disseny de la portada per a l’extra de Nadal que es publicarà el dia 15 de desembre. El premi per a l’obra guanyadora és de 1.000 euros, a més de la difusió del treball en les portades de les edicions d’Osona-Ripollès-Lluçanès-Moianès i del Vallès Oriental.

Al certamen s’hi poden presentar persones de més de 16 anys, nascudes o residents en qualsevol de les quatre comarques de difusió d’EL 9 NOU. Cadascun ho podrà fer amb una obra única que s’ha de presentar físicament muntada sobre un suport rígid. El disseny ha de ser pensat per ser imprès en quadricomia, sota la capçalera del diari, i el tema és lliure.

El jurat, format habitualment per professionals del disseny, artistes o docents, farà públic el veredicte el dia 1 de desembre, i el premi s’entregarà durant el mes de gener, coincidint amb l’exposició de les millors obres presentades segons la tria que faci el mateix jurat.

El Concurs de Portades d’EL 9 NOU ha esdevingut una cita destacada, sobretot per als dissenyadors joves. L’any passat, el premi el va guanyar Rossend Vall, alumne de l’Escola d’Art de Vic. L’evolució estètica i temàtica dels treballs que es presenten al concurs ha acabat essent un retrat de cada moment de les darreres quatre dècades, com es va evidenciar en l’exposició itinerant que es va muntar amb motiu dels 40 anys de l’inici del premi.

  • Compartir