• Compartir

EL 9 NOU i La Gralla entreguen el 8è Premi de Narrativa Curta

5 de juliol de 2024

Arnau Queralt Bassa, Joan Cors Manils i Joan Ramon Bartés van recollir dimarts a la tarda a La Gralla de Granollers els corresponents guardons als tres primers classificats del vuitè Concurs de Narrativa Curta, que organitzen conjuntament la llibreria granollerina i el periòdic EL 9 NOU.

Arnau Queralt, de Santa Eulàlia de Ronçana, es va emportar els 500 euros del primer premi pel relat Roig cirera, roig intens. L’ambientòleg, que escriu contes com una forma d’evasió de la seva feina, suma amb aquest guardó un nou premi a la trajectòria com a contista, que inclou des de les històries més realistes fins a les que vesteix de comicitat o de màgia. El relat guanyador el va començar a escriure per a un projecte a Santa Eulàlia, però no va progressar. “Tot i això, el tenia darrere l’orella, perquè era un conte que em sentia meu i amb uns personatges que m’havia fet meus, especialment la Marina”. Per això, va decidir recuperar-lo. “Al final, va acabar sortint sol.” El relat, tot i que dimarts se’n va oferir un tastet, es podrà llegir sencer a l’edició d’EL 9 NOU del divendres 6 de setembre, acompanyat d’una il·lustració de Maria Peix.

El 30 d’agost sortirà publicat el relat guanyador del segon premi, La sogra, de Joan Cors, de Parets, un gran aficionat a escriure contes. Aquest va sorgir d’un curs d’escriptura creativa que va fer a Bigues i Riells del Fai. “La professora ens va donar mitja hora per escriure un relat sobre un delicte, a mi se’m va ocórrer aquesta idea, el vaig escriure i quan vaig arribar el vaig arreglar i el vaig decidir presentar.” Cors va explicar que sempre escriu sobre coses que li han passat o que ha vist que han passat. “En aquest cas, és tot una invenció, però sí que està relacionat amb la meva feina d’electricista.” Cors va rebre 300 euros de premi.

El tercer premiat, dotat amb 200 euros, va ser Joan Ramon Bartés, de Gurb, amb Presoner, que es publicarà el 23 d’agost. Aquest mecànic industrial de professió, que treballa com a conserge en una escola, va reconèixer sentir-se molt a gust escrivint. Fa dues setmanes es va emportar també un tercer premi en un concurs de Manlleu i ara ha obtingut aquest altre amb “un conte d’aventures, de tall clàssic, ple d’intriga i suspens, i amb un gir de guió al final”. Tots tres s’han convertit en els guanyadors de l’edició del premi amb més participants fins ara, un total de 92, un fet que va ressaltar Eva Portell, de La Gralla i membre del jurat, i Agustí Danés, director editorial d’EL 9 NOU. “És important sumar sinergies”, va dir Danés, en referència a La Gralla i a la Institució Puig-Porret.

A més dels tres guanyadors, EL 9 NOU publica els set relats finalistes. Aquest divendres hi trobem el primer, El do, de Dolors Puig Fontseca, de Bigues i Riells del Fai. Aquesta setmana el jurat ha decidit retirar un dels relats finalistes perquè no complia les bases. Al seu lloc s’ha escollit Cinc pinzellades humanes, de Ramon Barniol, de Sant Julià de Vilatorta.

  • Compartir