• Compartir

El 5G, gran novetat de l’iPhone 12

Arnau Jaumira
31 d'octubre de 2020

Havia actualitzat l’Apple Watch i l’iPad però li faltava un pas més en el seu buc insígnia, l’iPhone. Apple va presentar aquest dimarts l’iPhone 12, el nou model de la companyia. D’entrada les novetats més principals són dues: el 5G i la creació d’un iPhone 12 Mini. Pel que fa a la nova banda, el 5G és un gran titular però una pobra realitat. Ara com ara la xarxa de 5G és experimental i la seva implementació es va fent gradualment, si bé algunes de les grans companyies ja hi estan esmerçant esforços i es podria accelerar en els propers mesos. No cal dir que això permetria tenir altes velocitats de descàrrega de continguts, aplicacions o per veure vídeo en streaming, jugar en línia o fer videotrucades en alta definició sense necessitat de xarxa wifi.

Evidentment els nous models d’iPhone 12 incorporen el nou xip A14, que segons Apple “està a anys llum de la competència i és més ràpid i eficient que mai”. Pel que fa al disseny, la novetat és que si fins ara s’havia tendit a eliminar els costats i a arrodonir les vores, ara es fa un pas totalment enrere i s’incorporen costats plans, en un disseny que alguns ja s’han afanyat a recordar per les xarxes socials que podria recordar l’iPhone 5. La carcassa és d’alumini i amb una pantalla frontal que han batejat com a Ceramic Shield, que ha de ser com una armadura i més resistent que el vidre gràcies a un procés de cristalització a alta temperatura. És a dir, com el nom indica, similar al procés que endureix la ceràmica al forn. D’aquesta manera es multiplica per quatre la seva resistència a les caigudes. Les pantalles són Super Retina XDR com ja portaven models anteriors però amb més brillantor. Continuen tenint dues càmeres (gran angular i ultra gran angular) com ja tenia el seu antecessor.

Pel que fa a la mida, l’iPhone 12 té una pantalla de 6,1 polzades, però es crea el nou model Mini amb una pantalla de 5,4 polzades que manté totes les prestacions d’alta gamma. Segons apunten les primeres anàlisis, això convertiria l’iPhone 12 Mini en el model més potent de la seva mida. Enmig de la voràgine per anar ampliant les dimensions de les pantalles, Apple fa un moviment estrany amb aquest nou model, que alhora contrasta amb el d’engrandir les pantalles dels models Pro i Pro Max, que ara arriben fins a les 6,7 polzades. Sembla, però, que l’iPhone 12 Mini podria encaixar perfectament amb la part de públic que no estava content amb aquest augment sense fi de la mida dels dispositius Apple. L’iPhone 12 i l’iPhone 12 Mini estan disponibles en cinc colors i es podran reservar des d’aquest divendres en el cas de l’iPhone 12 i el 6 de novembre en el cas del model Mini.

D’altra banda, Apple també actualitza els models Pro i Pro Max. Tots dos comptaran amb les novetats de l’iPhone 12 com el 5G o la pantalla Ceramic Shield. Manté la triple càmera (amb teleobjectiu a més a més del gran angular i l’ultra gran angular) però amb poques novetats en general respecte al model anterior, excepte un augment de rendiment.

Un dels temes que ha portat controvèrsia és en la decisió de no posar l’adaptador de corrent (sí que hi ha el cable) ni auriculars a la caixa dels nous iPhone. És un tema mediambiental i Apple proposa que es reaprofiti l’adaptador de corrent d’un mòbil antic i uns altres auriculars si realment es necessiten. D’aquesta manera, segons la companyia es reduiran els plàstics, la caixa serà més petita i es podran enviar un 70% més de caixes en un mateix palet. Un pas valent d’Apple.

  • Compartir