• Compartir

El 13è festival Circ Cric uneix pallassos i natura a Sant Esteve de Palautordera

31 de març de 2023

El Festival Circ Cric torna amb força al Montseny en la seva 13a edició, amb gairebé dos mesos d’espectacles i activitats, i una celebració especial, la dels 30 anys de Pallassos sense Fronteres. D’aquesta manera, la casa dels pallassos de Sant Esteve de Palautordera se suma a la celebració de l’efemèride de l’entitat, de la qual són fundadors i amb la qual desenvolupen una tasca molt important. Per això, més que mai, els pallassos seran els protagonistes d’una programació dirigida a totes les edats, que combina espectacles i natura, i que aquest any pren per lema “Riure per viure!”, de l’ONG. Marcel Gros, La Bleda, Guillem Albà, Tortell Polrona, Jack Hulon i Jordi Beltran són els plats forts de la programació.

El tret de sortida serà el 14 d’abril amb l’estrena de ‘Yal·lah’, un espectacle que la companyia catalano-francesa Baró d’Evel ha creat expressament per representar als camps de refugiats del Líban, on anirà properament de la mà de Pallassos sense Fronteres.

‘Yal,.lah’ obrirà el festival el 14 d’abril

Els dissabtes i diumenges el riure està assegurat per a petits i grans amb l’espectacle ‘Que bèstia!’, de Tortell Poltrona, escenes d’humor inspirades en els clàssics a càrrec d’un gran clàssic, i que ja s’ha presentat en altres edicions. “És una antologia poètica del món del clown en totes les dimensions que hem estat capaços de donar-li”, va explicar Poltrona en la presentació de l’edició d’enguany del festival.

Altres noms protagonistes del festival seran Marcel Gros, que presentarà la barreja de somnis i records amb ‘Petit univers’; La Bleda, amb el divertit i dolç ‘Les vacances de Madame Roulotte’, o Guillem Albà, que presentarà el seu nou muntatge, ‘Ma solitud’ (Premi Feten 2023 al millor espectacle de petit format), amb què torna al seu característic i íntim univers visual. A més, el francès Jack Hulon portarà la ruleta de ‘La loteria d’històries’, i Claret Clown i José Luis Redondo asseguraran l’animació amb el seus equilibris, ‘Arriba!!!’

Marcel Gros presentarà el muntatge ‘Petit univers’ / SUSSIG

La programació també inclourà el circ integrador del Col·lectiu Mur, amb la proposta ‘De tu a tu’, Premi Feten 2023 al millor espectacle de nit; les acrobàcies d’’Espera’ de la companyia de circ “eia”, i el teatre, la dansa i el circ amb música en directe de ‘Sabates vermelles’, de la companyia Sifó.

Les acrobàcies de la companyia de circ “eia”

A més, Tortell Poltrona farà tàndem amb Jordi Bertran en la peça de titelles ‘Marionetes i pallassos’. Els amants del swing podran ballar al ritme de la música de les bandes Professor Cunningham and his Old School i Apolo Jumpers, i amb el DJ Llamàntol. Com a novetat, aquest any se celebrarà una Sound System amb 12 hores de música amb Senyor Oca & DJ Gale i Adala&Chalart, entre d’altres.

La Fira d’Espectacles, el 7 de maig

La tradicional Fira d’Espectacles i activitats, “un festival dins el festival”, tornarà el diumenge 7 de maig a partir de les 11 del matí amb un munt de propostes a l’aire lliure al llarg de la jornada. Hi haurà jocs, animació, tallers de circ i maquillatge, contes i tot tipus d’espectacles, que s’encadenaran sense treva al llarg de tot el dia, i que aniran a càrrec d’artistes com Cesc Serrat, Companyia Traçut i El Pájaro Jocs. També es presentarà el llibre ‘Nas de pallasso’ (Editorial Kalandraka) amb el seu autor, Miquel Desclot, i Anna Font, il·lustradora i al mateix temps autora del cartell de la 13a edició del Festival Circ Cric. Es tracta d’un poemari amb molt de rítmica i mètrica variada que endinsa el lector al màgic món del circ, i que està ple de referències pictòriques inspirades en el circ i d’homenatge a grans artistes del país.

La Fira d’Espectacles oferirà activitats tot el dia

D’altra banda, els diumenges abans de l’espectacle s’ofereix la possibilitat de fer una passejada guiada acompanyats per les expertes en educació ambiental ADEMC, per descobrir els encanteris de la natura que envolta el circ: ‘El bosc també és un circ’. A més, a totes hores, a la riba del riu la Tordera a l’entorn del Circ Cric es podrà fer un recorregut circular autoguiat com un joc de pistes, a partir de la captura de codis QR i amb el suport d’un telèfon mòbil amb connexió a internet. La veu del naturalista i científic Martí Boada, la del pallasso Tortell Poltrona i les il·lustracions de Scaramuix conduiran els assistents en una passejada tranquil·la.

  • Compartir