• Compartir

Editorial Barcino serà present a la 40a edició de la Setmana del Llibre en Català

CTL Comunicació
14 de setembre de 2022

L’any 1983 es va celebrar la primera edició de la coneguda com a Setmana del Llibre en Català. Cada una d’elles ha comptat amb la presència de diverses editorials. Avui toca parlar d’una de les que es deixaran veure al Moll de la Fusta fins al 18 de setembre. Es tracta de l’Editorial Barcino.

No és la primera vegada que aquesta editorial es deixa veure a un esdeveniment de molta importància per a tota la comunitat catalanoparlant. En aquesta ocasió comptaran amb un total superior a 170 títols, adquirint una especial rellevància les tres últimes novetats que han estat publicades. Totes elles estaran esperant als lectors que passin per la caseta 55.

Dins del marc de la Setmana del Llibre en Català hi haurà diversos moments en concret que, molt probablement, atrauran una gran quantitat de lectors que no es voldran perdre les converses que allà tindran lloc. La primera d’elles es produirà entre l’Anna Guitart i la Mercè Ibarz.

L’objectiu d’aquesta conversa mantinguda és el de profunditzar en la seva obra, així com en la darrera novetat. Ens referim a un text nou i completament inèdit, el qual acaba d’arribar a les llibreries durant el transcurs d’aquests primers dies de setembre.

La conversa entre l’Anna Guitart i la Mercè Ibarz està fixada pel pròxim 15 de setembre, concretament a les 20 h, però no és l’única que està emmarcada dins la Setmana del Llibre en Català. A la llista s’ha d’afegir una altra que també atraurà una notable quantitat d’assistents.

El moment escollit per la ponència de Carme Mas és el 17 de setembre, és a dir, un dia abans de posar fi oficialment a una setmana plena d’esdeveniments, activitats per al públic de totes les edats i compres d’obres literàries.

Carme serà l’encarregada de parlar sobre una novel·la que està directament relacionada amb els costums de Barcelona, la qual va veure la llum l’any 1904. Es tracta de La Fabricanta. La seva autora va ser Dolors Monserdà, de la qui també parlarà la senyora Mas el dissabte vinent. Aquesta enriquidora ponència es durà a terme a les 16:45 h.

Més enllà d’aquests tipus d’esdeveniments, la Setmana de Llibres en Català de la que parlarem a continuació també serà un bon moment per fer-se amb diverses obres que desperten un gran interès entre els lectors més assidus. A disposició de tots ells estarà un ampli catàleg de llibres en català, els quals toquen pràcticament tots els gèneres existents.

La Setmana del Llibre en Català tornarà a reunir a una gran quantitat de lectors de totes les edats

Tot i que fa pocs dies que va començar la Setmana del Llibre en Català, ja s’han deixat veure pel Moll de la Fusta multitud d’assistents. És destacable l’ambient tan familiar que es dona cita a aquestes instal·lacions, les quals són ideals per l’organització d’un esdeveniment d’aquest nivell d’importància.

Alguns dels assistents ja s’estan pronunciant a les xarxes socials, aprofitant mitjans com Twitter per fer saber que han quedat encantats amb l’experiència viscuda al Moll de la Fusta. Però, ¿sabies que altres edicions s’han celebrat a llocs molt diferents respecte a aquestes instal·lacions? En efecte, formant part de la llista alguns tan icònics com l’estació de Sants i el Parc de la Ciutadella.

Convé destacar que fa més d’una dècada, de manera temporal, la Setmana del Llibre va tenir lloc a Sant Cugat. A causa de l’enorme èxit d’aquella edició, els següents anys no només s’ha celebrat a Barcelona, sinó també a aquesta ciutat del Vallès Occidental.

Editorial Barcino és una de les moles editorials que seran presents a la 40a edició. Concretament, hi assisteixen algunes de les que formen part de la coneguda com a Associació d’Editors en Llengua Catalana, una entitat que va sorgir fa 44 anys.
Tot i que es tracta del principal organitzador, hi ha altres entitats que també s’encarreguen d’aconseguir que l’esdeveniment sigui gratificant per a tots els assistents. Així ho demostra l’encomiable labor duta a terme per diversos gremis com el d’Editors catalans i el de Llibreters de Catalunya.

Són nombroses les activitats que tenen lloc, estant totes elles emmarcades dins la Setmana del Llibre en Català. És destacable que moltes de les que se celebraran al Moll de la Fusta aquest any estaran destinades al públic infantil, però certament els adults també s’ho passen d’allò més bé.

Els autors dediquen una part del seu temps a firmar algunes de les seves obres més icòniques, incloent-hi aquelles que acaben de publicar recentment. Altres llibres són presentats, tot això al mateix temps en què tenen lloc espectacles infantils, recitals de diverses obres i tota mena de tallers.

Degut precisament a la gran varietat d’activitats per a lectors infantils, adolescents i adults, no sorprèn el gran èxit que tenen totes les edicions de la Setmana del Llibre en Català.

  • Compartir