• Compartir

Dubai: Gratacels al desert

Arnau Sañé
10 d'octubre de 2018

Vols veure què som capaços de fer els éssers humans quan no tenim cap limitació econòmica? A Dubai i als emirats àrabs del voltant, el desert natural que hi havia s’ha convertit en una autèntica metròpoli amb la tecnologia més puntera, les millors infrastructures i amb edificis que sembla ben bé que arribin fins més amunt dels núvols.

En canvi, si t’allunyes encara que sigui només una mica del centre de la gran ciutat, podràs veure com no tothom gaudeix dels mateixos avantatges, i passaràs d’estar envoltat de gratacels i modernitat a veure edificis mal pintats d’un o dos pisos d’alçada, amb carrers sense asfaltar i cotxes força més atrotinats.
Dubai és un destí ideal per fer-hi una escapada de pocs dies, ja que n’hi ha de sobres per fer-se una idea de quin pa hi donen. No per això deixa de valer la pena, però, ja que algunes de les atraccions turístiques que t’ofereixen els emirats àrabs són realment impressionants.

La primera i coneguda arreu del món és el Burj Khalifa. Amb 828 metres d’alçada, aquest immens gratacel és l’estructura més alta de tota la història documentada. Per veure l’edifici tens dues opcions: veure’l des de fora, passejant pels voltants de la font de Dubai, que ofereix un bonic espectacle jugant amb els sortidors d’aigua i els llums, o bé entrar i pujar fins la planta 148, situada a 555 metres d’alçada. Si el que vols és pujar fins al mirador més alt del món, hauràs de pagar-ne el preu. Pots comprar els tiquets per internet, o bé al mateix edifici, al qual s’accedeix a través del centre comercial situat just al costat. Els preus ronden els 30 euros per als adults i els 22 euros per a la canalla entre 4 i 12 anys. El més petits poden entrar de franc, sempre que vagin acompanyats per un adult. Com que quan compres el tiquet has de triar una hora de visita, és una bona idea escollir-la de manera que puguis contemplar la posta de sol des de les alçades. No hi ha res com fer el got mentre veus com es pon el sol des de més de 500 metres per sobre del terra. També cal dir que sol ser l’hora més demanada, per tant, és recomanable comprar les entrades amb una certa antelació. Si tens poc temps a Dubai t’anirà millor si reserves els tiquets abans, ja que pots trobar-te que estigui tot ple i no hi puguis pujar.

Ja que som per aquesta zona, no podem marxar sense fer una bona visita al Dubai Mall, el centre comercial més gran i més visitat del món, que es troba a tocar de la coneguda torre. El Dubai Mall té una extensió de 111 hectàrees (sumant totes les plantes), i compta amb més de 1.200 botigues de tota mena, des de les marques més conegudes de moda, fins a botigues especialitzades en tota mena d’articles. És pràcticament impossible recórrer el centre de dalt a baix en un sol dia, però n’hi ha prou per veure la immensitat del lloc i per passejar-se durant hores sense repetir ni una sola botiga. A més, el centre comercial també compta amb diverses àrees d’entreteniment. Entre aquestes hi trobem un aquari, que de fet és el que té el tanc d’aigua més gran del món, dins el qual podrem observar una gran quantitat de peixos i altres animals marins. Si no vols pagar l’entrada d’accés a l’aquari, podràs gaudir de la vista del tanc principal des de l’exterior dins del mateix centre comercial. Al Dubai Mall també hi trobarem els cinemes més grans del país, una àmplia zona de màquines recreatives i fins i tot una pista de patinatge sobre gel.

Si tenim temps per explorar els voltants de Dubai, podem dirigir-nos cap a Abu Dhabi, un dels emirats que hi ha al costat. Abu Dhabi compta amb el parc temàtic de Ferrari World, que és una bona visita per als amants del motor. L’entrada a Ferrari World no és precisament barata, ja que costa uns 70 euros per persona, però si ens decidim podrem gaudir, entre altres atraccions, de la muntanya russa més ràpida del món, anomenada Formula Rossa. A més d’aquesta fascinant atracció, que arriba als 240 quilòmetres per hora en poc més de quatre segons, podrem gaudir de moltes altres activitats. Podrem pujar en kart, conduir simuladors de fórmula 1, o fins i tot conduir un autèntic ferrari nosaltres mateixos, si estem disposats a pagar el preu extra que costa aquesta activitat. Cal tenir en compte que la muntanya russa Formula Rossa té limitació d’alçada tant mínima com màxima. Si no arribes a 1,40 metres o et passes de 1,95, no podràs pujar-hi per motius de seguretat.

Per últim, i per als apassionats de la fórmula 1, just al costat hi trobarem el circuit de Yas Marina. Si volem veure alguna cosa més que una part de la pista des del bar, amb l’hotel Yas Viceroy al fons, haurem de pagar un dels tours organitzats per visitar el circuit, que duren unes dues hores, més o menys. Podràs conèixer el circuit per dins, veure com s’organitza un esdeveniment de formula 1, visitar els boxes i la cabina de control de cursa, i fins i tot et podràs fer una foto al podi. Si el pressupost no és cap problema per a tu, també tens l’opció de conduir un autèntic cotxe de competició per la traçada del circuit. Cal reservar l’activitat amb antelació i, com és d’esperar, no és apte per a butxaques foradades.
Suposo que t’ho imagines, però viatjar a Dubai i voltants no resulta gens barat. Tot i així, és un destí ideal per fer una escapadeta de pocs dies, que et farà desconnectar totalment de la rutina i et deixarà amb la boca ben oberta.

  • Compartir