• Compartir

Dos toreros a la discoteca

20 de gener de 2023

Manolo Sarria i Juan Rosa, coneguts com El Linterna i la Pulga de Torrelavega, el famós Duo Sacapuntas que va fer fortuna als anys 80 per les seves aparicions a programes de TVE com el popular ‘Un, dos tres’ presentat per Mayra Gómez Kemp, van ser a la discoteca Roc 34 de Vic en una actuació entre estrambòtica i casposa però molt celebrada. I vestits de toreros.

El Duo Sacapuntas actuant a la discoteca Roc 34. Foto: Carles Molist

Era el 12 de setembre de 1987. La discoteca, plena. I ells es van ficar el públic a la butxaca. “Manolo i Juan van oferir una actuació no per esperada menys graciosa, basada gairebé en la seva totalitat en els acudits típics i ja vistos gairebé per tothom a la televisió que solen agradar a l’Espanya de l”Un, dos tres'”, escrivia Josep Comajoan a EL 9 NOU. I feia un resum d’on residia l’èxit del duo: “Els Sacapuntas no deixen de ser una imitació més de l’alt i guapo que ho sap tot, que ho manega tot i que porta el fil de l’actuació, i el petit i lleig, mig beneit i que sempre sembla que vingui de l’hort”.

Tot i que l’èxit els va arribar arran de l’aparició televisiva a l”Un, dos tres’ el Duo Sacapuntas actuava des de 1978, quan es van donar a conèixer en un concurs d’acudits organitzat per una discoteca de Màlaga, la seva ciutat natal. Es va donar la casualitat que van quedar empatats i, aleshores, van decidir actuar junts. Així va néixer el Duo Sacapuntas.

A Vic, explicaven que no és que fossin fans dels toros, però que a la televisió els havien presentat així perquè una parella de toreros explicant acudits feia gràcia. Entre els seus projectes immediats hi tenien, també, rodar una pel·lícula.

  • Compartir