• Compartir

Dones a escena: El 8-M a les programacions culturals

8 de març de 2024

La celebració del Dia de la Dona es tradueix aquest cap de setmana en una presència més destacada d’espectacles pensats amb perspectiva de gènere en els escenaris. Aquests són alguns dels més destacats.

‘A FLOR DE PELLS’
Nàiades Cor de Noies porta a L’Atlàntida l’espectacle que va estrenar el maig de 2022 a Manlleu sota el títol d’A flor de pells. Un muntatge basat en l’obra Emotional Creatures de la dramaturga Eve Ensler. Teatre i música en què cinc monòlegs, encadenats amb peces musicals, conviden a reflexionar sobre la societat. Aquesta vegada s’afegeixen a Nàiades les veus del Cor de Noies del Conservatori de Vic, sumant una trentena de veus a l’escenari, sota la direcció musical de Ferran Albrich, Judit Muñoz i Gina Miserachs i la direcció escènica de Xevi Font. El text, de la mateixa autora d’Els monòlegs de la vagina, dona veu a experiències de dones joves d’arreu del món. La representació és a les 8 del vespre, a la sala Ramon Montanyà.

‘LALI SYMON’
Emma Vilarasau es convertirà diumenge a L’Atlàntida en Lali Symon, una actriu estimada pel públic. Com ella. Però que té una vida diferent a la que mostra als escenaris, condicionada per la necessitat de tenir cura de la seva mare. “Una proposta que parteix d’una experiència pròpia, la de cuidar la meva mare”, explica l’actriu. Però no centrant-la en aquest cas concret, sinó agafant-la com a exemple “per parlar de les que cuiden i les que es deixen cuidar, de les relacions entre mares i filles en la darrera etapa de la vida, que no és fàcil”. Són unes cures que acostumen a fer dones, com és el cas, compaginant-les amb la feina. La representació serà a les 6 de la tarda, a la sala Ramon Montanyà.

‘AMOR A MORT’
The Feliuettes (Laia Alsina, Maria Cirici i Anna Herbia, amb Modesto Lai al piano) pujaran aquest 8-M a l’escenari del Cirvianum amb la seva última creació, Amor a mort, una proposta que recorre al llenguatge del cabaret barrejada amb una figura clàssica com són les muses. Unes muses tristes i cansades perquè l’amor ha mort. Més que culpables elles per no saber-lo inspirar, són els humans els que el maten amb les seves complicacions. L’obra es podrà veure a les 8 del vespre. El cap de setmana al Cirvianum es completa amb Sexpiertos de Tanttaka Teatroa, diumenge a les 6 de la tarda.

‘UNA VEU DES DE DINS’
Dones silenciades, dones que van perdre la guerra i estan empresonades. Elles són les protagonistes d’Una veu des de dins, el muntatge que el grup centellenc Aquinahora Teatre presenta diumenge a l’Espai ETC de Vic. Partint de la novel·la La voz dormida de Dulce Chacón, adaptada per Helena Sales i amb direcció de Pep Company, l’obra parla de dignitat i coratge, el que moltes dones van haver d’assumir durant la Guerra Civil i la posterior repressió. La representació és a les 6 de la tarda.

  • Compartir