• Compartir

Dolçor amb salts temporals

Xevi Freixa
21 de setembre de 2017

Divuit milions de persones al món comparteixen la mateixa data d’aniversari. Com aquestes quatre, a punt de fer els 36 anys: un home que serà pare de trigèmins, un exitós empresari de color, un actor a qui només contracten pels seus abdominals afilats i una dona obesa decidida a perdre pes.

Aquest és el punt de partida de This Is Us, la sèrie de la NBC que ha sonat a les notícies aquesta setmana perquè un dels seus protagonistes ha guanyat l’Emmy a millor actor protagonista en drama. El canal Fox Life, estrenarà a l’octubre la segona temporada d’aquest drama familiar quotidià, dolç, ple de salts en el temps i d’històries que emocionen.

Quan al final del primer capítol descobreixes quina és la relació entre les quatre històries d’aniversari tens una bona sorpresa. A mesura que avança, This Is Us et segueix sorprenent a ritme trepidant amb flasbacks, flashforwards i històries paral·leles sobre la vida familiar. I quan et penses que ja no et sorprendrà més, una part d’un capítol es dedica a conèixer la història d’un personatge que creies secundari. És el cas del doctor que assisteix al part dels trigèmins, un home vidu que no gosa refer la seva vida amb una veïna en la mateixa situació que ell.

 

“Ens quedem corpresos amb la parella que una nit comença a cridar-se des de l’emoció més profunda perquè els fills i els anys passen però els sacrificis perduren”

 

Aquest tipus d’històries tan properes i sinceres són un altre encert de la sèrie. Se’ns retrata amb especial delicadesa el moment en què un fill acompanya un pare al llit de mort. Ens quedem corpresos amb la parella que una nit comença a cridar-se des de l’emoció més profunda perquè els fills i els anys passen però els sacrificis perduren. Veiem la fragilitat i l’angoixa que hi ha darrere d’aquell que sembla l’estudiant perfecte. Compartim moments feliços de la vida familiar, com casaments, el primer pis, nits de biberons, partits de futbol que desemboquen en baby booms…

Es podria dir que This Is Us té alguna cosa de culebrot. I és cert que hi ha alguna trama clàssica: pares adoptius amagant secrets sobre pares biològics, drogoaddicció, nois guaperas que volen fer teatre… Però la sèrie va més enllà, com hem dit, per la narrativa audiovisual i la manera de tractar els diversos temes. També per l’excel·lència de les imatges i plans.

A nivell temàtic This Is Us també ens parla molt dels americans; evidentment per les tradicions que celebren les famílies però també per les trames sobre obesitat o sobre quin posicionament pot tenir una persona de color davant dels atacs racistes diaris. Dos temes candents entre la societat americana.

Una sèrie que retrata els últims 70 anys de manera molt actual, que reconforta i que parla de les coses petites sense que ens avorrim.

 

  • Compartir