• Compartir

‘Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho… ahora?’, de Philippe de Chauveron

Joan Salvany
20 de gener de 2020

Amb esforç, el matrimoni conservador i catòlic format per en Claude i la Marie Verneuil han acceptat que les seves filles s’hagin casat amb homes de diferents ètnies i religions. Ara s’enfronten, però, a una nova crisi perquè els seus quatre gendres, cadascun per motius diferents, han convençut les seves dones, les quatre filles del matrimoni, a marxar de França i buscar fortuna als seus països d’origen. Incapaços d’imaginar-se separats de la seva família i amb un net a punt d’arribar, Claude i Marie intentaran retenir-los de totes les maneres possibles.

Fa cinc anys, la pel·lícula Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho? es va convertir en tot un fenomen no només al seu país d’origen, França, sinó a tot el món i va arribar a recaptar un total de prop de 150 milions de dòlars. Convertida en una de les comèdies franceses més taquilleres de tots els temps, la història sobre un matrimoni catòlic i conservador que veu com les seves filles es casen amb un musulmà d’Algèria, un jueu, un xinès i un africà, escriuen ara un nou capítol de la seva vida amb ¿Pero qué te hemos hecho… ahora?.

Philippe de Chauveron (Con los brazos abiertos) repeteix com a director en un film d’estructura similar a la de la seva predecessora, que ja ha estat atracció per a set milions d’espectadors a França i que recupera aquests simpàtics personatges per enfrontar-los a un nou problema. D’aquesta manera, la pel·lícula es torna a riure d’estereotips tan racials com del sector ultraconservador de la societat gala alhora que fa un indissimulat elogi a les virtuts del país. Christian Clavier (Un verano en Ibiza) i Chantal Lauby (La weddiny planner) tornen amb la resta del repartiment original com Frédérique Bel (El Sr. Henri comparte piso) o Pascal N’Zonzi (Los visitantes la lían (en la Revolución Francesa)) al capdavant. Al ritme que va, una pel·lícula que sembla que tornarà a tenir el mateix èxit que la seva antecessora.

  • Compartir