• Compartir

‘Dioptria’, el primer disc de rock en català fa 50 anys

Jordi Sunyer
3 de març de 2019

Aquest dimecres es va complir el primer mig segle de la publicació del Dioptria de Pau Riba, considerat per molts com el millor treball de rock català de la història. El disc, on hi ha peces que ja formen part de l’imaginari col·lectiu nacional com “Noia de porcelana” o “L’home estàtic”, es va concebre inicialment com un LP doble tot i que a la primera edició només hi havia un disc planxat.

El segon lliurament va arribar ja el 1970 amb el disc tal com l’entenem actualment. Coincidint amb el 50è aniversari, aquesta setmana es va fer a l’Arts Santa Mònica de Barcelona la presentació del documental Dioptria, 37 anys i un dia, que es distribueix aquest mes de febrer amb la revista Enderrock. A principis d’abril, també es reeditarà el disc en un doble LP remasteritzat per a l’ocasió.

I per acabar d’arrodonir l’aniversari, Pau Riba ja ha anunciat una gira de concerts conjuntament amb De Mortimers on interpretarà íntegrament el repertori dels dos discos. El primer concert serà el 12 d’abril al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, en el marc del festival BarnaSants, i durant la resta de l’any n’hi haurà d’altres amb sorpreses com la presència de convidats especials. 50 anys després, el Dioptria continua ben vigent.

  • Compartir