• Compartir

Dieta keto: algunes claus

15 de març de 2024

La dieta cetogènica, comunament coneguda com a dieta keto, és un pla d’alimentació baix en carbohidrats i alt en greixos que ha guanyat popularitat en els últims anys a causa del seu potencial per a la pèrdua de pes i altres possibles beneficis per a la salut.

La dieta cetogènica: Què és i com funciona?

La dieta cetogènica, o dieta keto, és un enfocament alimentari que se centra en la reducció de la ingesta de carbohidrats i l’augment de la ingesta de greixos saludables. L’objectiu principal d’aquesta dieta és induir al cos a un estat metabòlic conegut com a cetosis, en el qual el cos crema greixos en lloc de carbohidrats com la seva principal font d’energia.

Alguns dels aliments permesos durant la dieta keto són les proteïnes que provenen de la carn, peixos i mariscos, greixos saludables com els alvocats, olis i llavors, productes lactis i ous. 

Possibles beneficis de la dieta keto:

En reduir la ingesta de carbohidrats i augmentar la crema de greixos, moltes persones experimenten una pèrdua de pes significativa en la dieta keto. Així mateix, els greixos saludables i les proteïnes poden ajudar a mantenir-te ple per més temps, la qual cosa pot reduir la fam i els antulls. 

Precaucions i consideracions:

És important consultar a un professional de la salut abans de començar qualsevol dieta, especialment si tens malalties preexistents. A més, la dieta keto pot causar efectes secundaris temporals com a fatiga, marejos, restrenyiment i mal alè.

  • Compartir