• Compartir

Deu consells per a una llar neta i plena de benestar

22 de setembre de 2023

La neteja i organització de la llar van més enllà de simplement mantenir un espai estètic. De fet, també contribueixen al nostre benestar i salut mental. Aquí presentem deu consells perquè la teva llar brilli amb llum pròpia i et brindi serenitat.

Ventilació Diària: Abans que qualsevol altra activitat, és essencial renovar l’aire de l’habitatge. Una adequada ventilació no sols refresca l’ambient, sinó que també purifica, i proporcionant una sensació de frescor i salut.

Planifica les teves rutines: Dedica uns minuts a organitzar les tasques de neteja segons el temps disponible i les persones que ajudaran.

Kit de neteja organitzat: Mantingues els teus productes i eines en una cistella fàcil de transportar. Això facilita el procés i redueix el temps de cerca. I, si és possible, opta per productes multiús i ecològics.

Vesteix-te apropiadament: Usa roba còmoda i calçat que et brindi seguretat.

Rutines bàsiques amb temps definit: És possible mantenir àrees clau de la llar en ordre en tan sols 30 minuts diaris. Evita distraccions i, per exemple, dedica 10 minuts al bany. Aquest tipus de rutines no sols brinden un espai més polit, sinó que també generen benestar emocional.

Els 3 pilars de la neteja: Abans d’iniciar, observa i planifica la teva estratègia, organitza l’espai i, finalment, neteja.

Usa tecnologia a favor teu: Aquests sistemes permeten netejar de forma més eficient, estalviant temps i garantint espais més higiènics.

Ordre en la neteja: Aborda un espai alhora. Comença per les àrees seques i acaba en zones humides, com a banys i cuina. A més, sempre neteja des de dalt cap avall.

Ordre postneteja: Assegura’t de netejar i organitzar els teus utensilis. Aquesta pràctica facilita la neteja futura.

Manteniment de les teves eines: Cuida els teus sistemes de neteja, netejant-los externament i revisant els seus components regularment. Garanteix eficiència.

  • Compartir