• Compartir

‘Despierta la furia’, de Guy Ritchie

Joan Salvany
26 de juny de 2021

Guy Ritchie i Jason Statham ja havien treballat junts en tres pel·lícules, entre elles Snatch. Amb una subtrama de camions blindats, ens presenten un Statham que té l’encàrrec de descobrir qui són la banda que atracava els cotxes blindats d’una companyia. Un film d’acció, que intenta superar tots els altres Steven Segal’s que han rodat crims, robatoris i estafes. Thriller que es passa de seguida a un film d’acció com els dels 60. S’estima que és un remake del film noir francès Le Convoyeur.

L’oponent al dur i bregat Statham és Holt McCallany, que confirma que no hi ha amics per sempre segons en quins indrets. Es beneficia d’un muntatge intel·ligent que segueix fil per randa el que desitja l’espectador. Una acció visual bona però fluixa en l’apartat de complicació intel·lectual. Amb Statham al front no hi pot haver aquell humor gris que salva moltes vegades la manca d’idees dramàtiques dels que volen fer un humor fàcil. En canvi, els diàlegs estan ben treballats i tot plegat fa del film una cosa relativament original que no és simple de trobar.

Un expolicia s’acaba d’incorporar a una secció d’una companyia de blindats. Un misteriós guàrdia de seguretat és acceptat per la direcció de l’empresa a prova, que dissimula per quasi no superar-les. Les seves habilitats sorprenen els companys quan es presenten atracaments o incidències. No tardaran massa a saber qui és, per a qui treballa. Per la venjança. Volten per la companyia Holt McCallany, l’increïble retorn de Josh Hartnett, Scott Eastwood, Jeffrey Donovan, Laz Alonso, Jason Wong, Post Malone i Niamh Algar.

  • Compartir