• Compartir

Dels 25 anys de carrera en solitari de Quimi Portet al concert de Nadal de Mishima

30 de juny de 2023

La comèdia FitzRoy quatre dones al límit, avalada pel prestigi del dramaturg Jordi Galceran, el director Sergi Belbel i un repartiment de luxe, obrirà el proper dia 21 de setembre la catorzena temporada de L’Atlàntida.

Des d’aquest moment i fins a mitjans de gener –la primera meitat– s’han programat un total de 34 propostes de teatre, música, dansa, circ “i altres disciplines difícils de classificar”, explicava dijous Montse Catllà, directora de la Fundació L’Atlàntida, en la presentació. Es desplegaran en 49 funcions, gairebé mig centenar, i això vol dir que hi haurà diversos espectacles dels quals es faran dues, tres o fins i tot quatre sessions. “És la vegada que fem un desplegament més gran des que va obrir L’Atlàntida”, deia Catllà. I això ho interpreta en positiu, com un signe “que hem recuperat els nivells d’ocupació de la prepandèmia”. Però també del tipus de programació, amb força espectacles de petit format que requereixen poc aforament perquè el públic en pugui gaudir. Entre les novetats, hi ha la recuperació de l’anomenat Espai Concert, en què la Sala Joaquim Maideu es transforma en una sala de concerts sense grades i amb barra de bar. La pandèmia va fer desaparèixer aquest tipus de presentació que torna ara amb força: Mishima ha triat Vic per fer-hi el seu ja habitual concert de Nadal per als fans del grup.

Entre les propostes musicals destaca també el retorn a L’Atlàntida de Quimi Portet, present a la presentació, que celebrarà amb la seva banda els 25 anys de carrera en solitari, des que es va acabar El Último de la Fila. El seu concert, el dia 6 d’octubre, porta per títol Si plou ho farem a L’Atlàntida, i és una celebració del que ha estat aquest període: “He pogut tenir diverses carreres en una vida i aquesta etapa, fent el que volem i arriscant força”, va dir el músic vigatà. Els Riders Of The Canyon, formats al voltant de Joana Serrat, hi presentaran el seu primer disc, i també passaran per L’Atlàntida noms com els de Sanjosex & Carles Baleda, Men In Swing o Joan Dausà, aquests dos últims també d’aniversari: el desè.

Un altre autor de prop i molt destacat brilla en la part teatral: Josep Maria Miró. El seu text El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc arribarà interpretat per Pere Arquillué. Entre els valors emergents, també el del torellonenc Dobrin Plamenov i el monòleg Beuré de la teva aigua. Els amants dels musicals viuran un gran moment amb El Petit Príncep: El musical d’Àngel Llàcer, i amb L’alegria que passa, el comiat dels escenaris de Dagoll Dagom. Nadal arribarà amb una gran producció, l’oratori El pessebre de Pau Casals. La dansa comptarà amb la que possiblement és la coreògrafa catalana més reconeguda internacionalment, Lali Ayguadé i el muntatge Runa.

  • Compartir