• Compartir

Deadpool 2

Joan Salvany
28 de maig de 2018

La pel·lícula, esgotada ja tota la imatgeria de mutants, superherois i llobatons varis, proposa, i és el millor acudit, un càsting de nous parodiadors. Per a 111 minuts llargs, David Leitch aboca tot el seu enginy en una trama de viatges al futur, tot barrejat en un brou de referències, al·lusions i repeticions i en un to sarcàstic fins i tot cruel. En aquest zoo de protagonistes destaca X-Men, que per això no sortiran del podi del subgènere. També el personatge de Cable té el seu què. Deadpool repeteix el seu amor per la cultura i l’art popular en un acte de contricció, dient què he fet jo per haver d’interpretar això. Inútil repetició de la parada de Marvel, exposada per Sam Raimi, que només se sosté per l’intent continuat d’humor.

La matxacada de companyonia i les burles contínues a la camaraderia són llei en la cinta, en la qual ens demostren que coneixen, fins i tot, el cine de Barbra Streisand. Coneixement contra la sensació de culpa que pot donar la incultura. Després d’un atac boví, gairebé immortal, un desfigurat cambrer intenta convertir-se en el més bo del lloc, malgrat la pèrdua del sentit del gust. Per recuperar això i un condensador, s’enfrontarà a ninges, yazukas i uns gossos sexualment agressius al temps que descobreix el valor de la família, l’amistat i el sabor, a més d’aconseguir el títol de millor amant del món. Cable, un mutant biònic que ve del futur, li posarà les coses difícils.

Seqüela de l’èxit de taquilla que va batre tots els rècords per a una pel·lícula qualificada per a majors de 18 anys, té l’objectiu de repetir, si no superar, l’original. Per això s’agafa en el sentit de l’humor marca de la casa, que unit al trencament de la quarta paret, les referències al gènere de superherois actual i l’arribada de nous i esperats personatges de l’univers X-Men, faran les delícies dels amants del personatge. David Leitch (Atómica) reemplaça Tim Miller com a realitzador i dirigeix Ryan Reynolds (El otro guardaespaldas), que repeteix Mercenario Bocazas.

En aquesta història de viatges en el temps, amb un nen com a clau de tota la trama i la primera aparició de la Força X, l’acompanyen en el repartiment els ja veterans a la saga Morena Baccarin (Gotham), T. J. Miller (Fiesta de empresa), als quals s’uneixen els fitxatges de Zazie Beetz (Geostorm), Terry Crews (Los mercenarios 3) i Josh Brolin (Vengadores: Infinity War).

  • Compartir