• Compartir

Croissants… del que tinguis

Xevi Freixa
17 de maig de 2017

Suposem que t’han vingut unes ganes boges de menjar allò que has cuinat amb les teves pròpies mans. Així que has anat a comprar ingredients compulsivament. Però… error! No t’has recordat que vas de cul. En resum: t’han caducat els ous que havien de servir pel farciment d’una quiche però encara tens la pasta brisa que havies comprat per fer-ne la base. I ara què en fas? Perquè, oh no, la pasta també està a punt de caducar!

Calma, que tot té solució: si talles bé la pasta brisa en pots fer croissantets. I els pots farcir, com sempre, d’allò que tens per casa, del que està a punt de caducar o, simplement, del que et vingui més de gust. Segurament quedarien més bé amb pasta de full però tampoc podem fer miracles. Prepara-ho així:

 

1. Desplega la massa brisa (que és rodona) i fes-ne porcions triangulars, com si tallessis el quiche que, despistat de tu, ja no pots cuinar.

2. Cada triangle serà un croissant. Col·loca el farcit a la part més ampla.

3. Cargola-ho fins al vèrtex.

4. Si vols, unta-ho amb rovell d’ou, i cap al forn (temperatura i cocció a ull).

 

Croissants de crema de bacallà

 

En el cas dels que hem cuinat nosaltres, els hem farcit de crema de bacallà, que l’havíem comprat per untar-la amb torrrades i ja feia dies que teniem oberta a la nevera. Amb una mica d’imaginació, pots transformar en menjar de reis tots aquells ingredients a punt de caducar i que aparentment no casen entre ells.

  • Compartir