Suposem que t’han vingut unes ganes boges de menjar allò que has cuinat amb les teves pròpies mans. Així que has anat a comprar ingredients compulsivament. Però… error! No t’has recordat que vas de cul. En resum: t’han caducat els ous que havien de servir pel farciment d’una quiche però encara tens la pasta brisa que havies comprat per fer-ne la base. I ara què en fas? Perquè, oh no, la pasta també està a punt de caducar!
Calma, que tot té solució: si talles bé la pasta brisa en pots fer croissantets. I els pots farcir, com sempre, d’allò que tens per casa, del que està a punt de caducar o, simplement, del que et vingui més de gust. Segurament quedarien més bé amb pasta de full però tampoc podem fer miracles. Prepara-ho així:
1. Desplega la massa brisa (que és rodona) i fes-ne porcions triangulars, com si tallessis el quiche que, despistat de tu, ja no pots cuinar.
2. Cada triangle serà un croissant. Col·loca el farcit a la part més ampla.
3. Cargola-ho fins al vèrtex.
4. Si vols, unta-ho amb rovell d’ou, i cap al forn (temperatura i cocció a ull).
En el cas dels que hem cuinat nosaltres, els hem farcit de crema de bacallà, que l’havíem comprat per untar-la amb torrrades i ja feia dies que teniem oberta a la nevera. Amb una mica d’imaginació, pots transformar en menjar de reis tots aquells ingredients a punt de caducar i que aparentment no casen entre ells.