• Compartir

Consells per mantenir el nivell d’anglès aquest estiu

Montse Corderas Espona - IG @comunicacioformacio
30 de juny de 2022

És una època perfecta per fer vacances, disfrutar, desconnectar, relaxar-se… però què passarà amb tot allò que s’ha après a les classes d’anglès i que ha costat tant d’esforç? Doncs si no es repassa, quan arribi el setembre s’hauran oblidat diversos conceptes.

L’estiu és una estació de l’any idònia per aprendre una llengua i/o posar-la en pràctica, ja que hi ha moltes estones i diverses opcions per tal de mantenir el nivell d’anglès adquirit durant el curs.

Les estones de tranquil·litat a la platja o a la piscina, per exemple, són un moment ideal per posar-s’hi. Si, a més, anem de viatge podem aprofitar per aprendre quatre paraules en la llengua del lloc i relacionar-nos amb els locals. Segur que d’oportunitats no ens en falten, però hi hem d’estar predisposats.

Escoltar música
Els avantatges d’escoltar música en un altre idioma són enormes. Les cançons i les seves paraules tenen el costum d’enganxar-se al cervell d’una manera impressionant, fins i tot si no en sabem el significat. A més, presenten el llenguatge tal com es parla.

Llegir un llibre
Cal triar el llibre adequat, és a dir, que s’adapti al vostre nivell, ni massa llarg ni de vocabulari complicat perquè si no l’únic que s’aconsegueix és desmotivar-se. És important que no intenteu entendre totes les paraules. La lectura pot ser un repte, però per damunt de tot ha de ser un plaer. No cal que tingueu un diccionari a la vora: intenteu centrar-vos en la història i, amb el context, el vocabulari més important us hauria de quedar clar.

Mirar una sèrie
A les diferents plataformes actuals existeixen moltes sèries: mireu-les en el VO i poseu-hi els subtítols en anglès –o castellà/català, si se us fa difícil entendre-ho–. En anglès britànic hi ha Line of Duty (accent de Birmingham) o Outlander (pur accent escocès) o, fins i tot, Bodyguard. També hi ha la de misteri a Nova Zelanda Top of the Lake o la famosa Game of Thrones.

Conversar
Es pot participar en un intercanvi d’idiomes o buscar una parella lingüística: hi ha molts parlants d’anglès nadius que viuen a Catalunya i molts d’ells també volen millorar el castellà o el català. Si no, sempre podem pactar un dia a la setmana per parlar anglès amb la parella, un amic o la família.
Happy summer! 🙂

  • Compartir