• Compartir

Conèixer la feina dels ramaders amb el Benvingut a Pagès

31 de maig de 2024

Nou explotacions d’Osona, tres del Lluçanès i una del Ripollès obriran les seves portes aquest cap de setmana en una nova edició del Benvinguts a Pagès. Ho faran amb l’objectiu de donar a conèixer la feina del dia a dia dels ramaders i, de passada, promoure els productes locals i de proximitat.

La presentació va tenir lloc a la Riera, una masia de Sentfores-la Guixa on treballen la quarta i cinquena generació de pagesos, avui criant gallines, pollastres i conills ecològics. Les visites es poden complementar amb l’estada a una quinzena d’allotjaments rurals i una desena de restaurants de les tres comarques. Com destacava en la presentació Jordi Bruch, president del Consorci del Lluçanès, un dels objectius del Benvinguts a Pagès és la promoció del producte local i de proximitat. Una premissa que va servir perquè la regidora de Promoció Econòmica de Vic, Bet Piella, anunciés que el nou mercat municipal estarà basat, només, en productes del territori.

Més enllà d’aquest cap de setmana central, el Benvinguts a Pagès compta amb una oferta de 16 rutes agroturístiques arreu del país per fer-les en qualsevol moment i que inclouen explotacions, restaurants, allotjaments i altres activitats.

  • Compartir